Abone Ol

İstanbul’da iki AVM’nin açılış tarihi belli oldu!

Alışveriş merkezlerinin kademeli açılış kararı sonrası, ilk resmi tarih belli oldu. Akiş GYO'dan Kamuyu Aydınlatma Platformu'na yapılan açıklamaya göre istanbul'daki Akasya ve Akbatı AVM 1 Haziran'da ziyaretçi ağırlamaya başlayacak.

İstanbul’da iki AVM’nin açılış tarihi belli oldu!

Tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgını nedeniyle çeşitli önlemler alınarak hastalığın yayılımı önlenmeye çalışılıyor. Bu kapsamda AVM’ler de kapatılarak çok sayıda insanın bir araya gelmesi önlenmişti.

Son gelen haberlerde ise Akiş GYO’nun Kamuyu Aydınlatma Platformu’na (KAP) yaptığı açıklamada, İstanbul’daki iki alışveriş merkezinin açılacağı tarihi bildirdiği yönünde. Vatandaşların merakla beklediği konulardan olan genel olarak AVM’lerin açılış tarihine ilişkin ise net bir tarih henüz belli değil. Ancak ilerleyen zamanda kademeli olarak AVM’lerin açılacağı gündemde.

Akiş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş’den yapılan açıklamada, İstanbul’daki Akbatı ve Akasya alışeveriş merkezlerinin açılış tarihinin 1 Haziran 2020 olarak belirlendiği duyuruldu.

İşte Akiş GYO’dan yapılan açıklama: Tüm dünyayı ve ülkemizi etkisi altına alan COVID-19 salgınıyla mücadele kapsamında 19 Mart 2020 tarihinde kapatmış olduğumuz Akbatı ve Akasya alışveriş merkezlerimiz ile ilgili olarak, Akasya ve Akbatı Alışveriş Merkezleri’nde faaliyetlerimize yeniden devam edebilmek için, kiracılarımızdan da aldığımız görüşler neticesinde açılış tarihimizin 1 Haziran 2020 olarak belirlenmesine karar verilmiştir.

Sağlık Bakanlığı ve Bilim Kurulu’nca pandeminin seyri üzerine açılış tarihini etkileyebilecek olumsuz bir görüş gelmesi durumunda bu tarih ötelenebilecektir.