Abone Ol

İstanbul'da hava muhalefeti: Seçime 6 gün kala İstanbul'u sağanak yağış ve fırtına vurdu

Meteoroloji'nin uyarılarının ardından beklenen şiddetli sağanak ve fırtına İstanbul'da etkili olmaya başladı. Bir anda etkili olan yağış nedeniyle bazı ilçelerde vatandaşlar zor anlar yaşadı. Sultangazi'de dolu yağışı etkili oldu, Bakırköy'de ise dalgalar sahile vurdu. Olumsuz hava koşulları dolayısıyla planlanan bazı vapur seferler iptal edildi.

İstanbul'da hava muhalefeti: Seçime 6 gün kala İstanbul'u sağanak yağış ve fırtına vurdu

İstanbul'un bazı bölgelerinde yağış ve fırtına etkisini sürdürüyor. Kentin Avrupa Yakası'nda Arnavutköy, Şişli, Sultangazi ve Fatih'te kısa süreli sağanak etkili oldu.

Fatih Eminönü’nde aniden bastıran sağanak yağış nedeniyle yollar göle döndü. Ragıp Gümüşpala Caddesinde trafik ışıklarındaki kavşak yağmur sularıyla doldu.

Şişli Halaskargazi Caddesi'nde vatandaşlar duraklara, iş yeri girişlerine ve binaların korunaklı yerlerine sığınarak yağıştan korunmaya çalıştı. Ayrıca, sürücüler de yağıştan dolayı yavaş ilerleyebildi.

Beşiktaş'ta, gök gürültülü sağanak yağış etkili oluyor. Sağanak yağmura hazırlıksız yakalanan vatandaşlar otobüs duraklarına sığındı. Silivri'de ise sağanak yağış lodosla birlikte etkisini göstermeye devam ediyor.

Bakırköy'de ise dalgalar sahile vurdu. Fırtına nedeniyle deniz seferlerinde aksama yaşanırken, Florya sahilinde dalgalar yükseldi.

Kıyıda gezen vatandaşların uyarılara aldırmadan yürüyüş yaparak, fotoğraf çektirdikleri görüldü.

Anadolu Yakası'nda, Pendik, Çekmeköy ile Ümraniye'de de gök gürültülü sağanak ve fırtına etkili oldu.

Sabah saatlerinden bu yana etkili olan lodosun ardından Sultangazi ilçesinde dolu yağdı. Dolunun bir anda bastırması sonucu vatandaşlar zor anlar yaşadı. Dolu yağışı kısa süre sonra yerini yağmura bıraktı.

 

Kentin bazı bölgelerinde yağış aralıklarla etkisini sürdürüyor.

İstanbul Valiliği, sabah saatlerinden itibaren güney ve güneybatı, zamanla kuzeybatı yönlerden kuvvetli rüzgar ve kısa süreli fırtına beklendiğini duyurarak, yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması uyarısında bulunmuştu.