Abone Ol

Halkalı'da yüksek gerilim hattına iş makinesi çarptı!

Halkalı’da bir iş makinesinin çarptığı yüksek gerilim hattı, büyük bir gürültüyle patladı. İş makinesinin şoförü araçtan son anda atlayarak canını kurtarırken, mahalle karanlığa gömüldü.

Halkalı'da korkutan patlamanın sırrı ne?

Olay, Küçükçekmece Halkalı Merkez Mahallesi Tuna Caddesi üzerinde 20.30 sıralarında meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, sokaktan geçen beton atan mobil beton pompası, yüksek gerilim hattı kablosuna çarptı.

Çarpma sonucu yüksek gerilim hattı büyük bir gürültüyle patlayarak yere düştü. Olay sonrasında ismi öğrenilemeyen iş makinesinin şoförü araçtan atlayarak canını zor kurtarırken, mahalle karanlığa gömüldü. Yüksek gerilim hattının düştüğü Halkalı Merkez Mahallesi Tuna ve Fatih caddeleri, ara sokaklar ve olayın meydana geldiği inşaat yerine, olay yerine gelen polis tarafından güvenlik şeridi çekildi.

Cadde ve ara sokaklar trafiğe kapatıldı. Ölen ya da yaralanan kimsenin olmadığı olay sonrasında yüksek gerilim hatanın düştüğü birçok binanın çatısında ve araçta maddi hasar meydana geldi.
Olay ile ilgili konuşan bir mahalle sakini, ‘’İnşaat yapıyorlar. İnşaat yaparlarken işte mikser kabloya değdirmiş patlatmış. Yüksek gerilim hattı. Saat 20.30 civarıydı. Şuanda bütün mahalle karanlıkta’’ dedi.

Bir başka görgü tanığı mahalle sakini ise yüksek gerilim hattını kendi çatısına düştüğünü belirterek, “Bomba atsalardı bu kadar ses çıkmazdı. Artık buna bir çözüm bulunsun. Gece beton atmama işini. Ne yaparlarsa yapsınlar. Bu ikincisi. Bir kere daha olmuştu burada iki sene önce. Aynısı hala da izin veriyorlar. Burada temele beton döküyor temel atarken bu kadar yükselir mi ya. Şu anda benim çatıda ne oldu bilmiyoruz’’ diye tepki gösterdi.
Olay yerine gelen itfaiye ve elektrik ekiplerinin çalışmaları devam ediyor.
(İHA)