Abone Ol

İstanbul'da Deniz Salyası Temizliği Başladı

Bir süredir Marmara Denizi'ni etkisi altına alan müsilaj (deniz salyası) belediyeyi harekete geçirdi. İBB ekipleri temizleme tekneleriyle çalışmalara başladı.

İstanbul'da Deniz Salyası Temizliği Başladı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile Kartal Belediyesi, Marmara Denizi'ni saran müsilajı (deniz salyası) kıyılardan temizleme çalışması başlattı.

Müsilaj, Kartal’da belediye ekipleri tarafından deniz süpürgesi ve amfibik araçların desteğiyle toplanıyor. Evrensel'de yer alan habere göre, Kartal Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğünden sorumlu Başkan Yardımcısı Cengiz Türkmen, küresel ısınmayla denizdeki mikroorganizmaların birleşmesi sonucunda deniz kusmasının meydana geldiğini belirterek "Bu çalışmayı sahil bandında Dragos’tan tüm İstanbul alanına doğru Büyükşehir Belediyesi gerçekleştirecek. Biz bunu tüm Kartal’da gerçekleştireceğiz. Büyükşehir Belediyesinin araçlarıyla Kartal ekiplerimiz, Çevre Müdürlüğümüz ile ortaklaşa çalıştık” ifadelerini kullandı.

Kartal Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürü Dr. Dilek Kars da "Beklediğimiz tablo şu ki bir ay içinde sıcaklık arttığında bu görüntünün ortadan kalkması. Bu çalışmanın kesinlikle işe yarayacağını düşünüyorum. Ama bu tekrar olmayacağı anlamına gelmiyor” dedi.