Abone Ol

Son dakika haberler: İstanbul'da kuvvetli yağış su baskınlarına yol açtı

Meteoroloji’nin uyarısının ardından İstanbul’da kuvvetli yağış ve fırtına etkili olmaya başladı. Kağıthane'de başlayan kuvvetli yağış ile birlikte bazı yollar dereye döndü.

İstanbul'un Anadolu Yakası'nda da yağış etkili oluyor. Şiddetli fırtına nedeniyle vapur seferleri iptal edilirken, fırtına nedeniyle Taksim Meydanı'nda bulunan kafelerin sandalyeleri havada uçuştu.

Yağmur sularının metronun içine girmesini önlemek amacıyla kum torbaları kullanıldı. Yağıştan kaçan vatandaşlardan bazıları metro istasyonuna sığındı. İstanbul Boğazı'nda da etkili olan kuvvetli yağış ve fırtına, Taksim Meydanı'ndaki kafelerdeki sandalyeler havada uçuşmasına neden oldu.

İstanbul'un kuzeyinde kuvvetli yağış ve fırtına etkili olmaya başladı. Göktürk'te başlayan kuvvetli yağış etkisini sürdürüyor.

Yağış daha sonra İstanbul'un çeşitli bölgelerinde etkisini arttırdı. Kağıthane'de başlayan kuvvetli yağış ile birlikte bazı yollar dereye döndü. Dolapdere'de yağışla birlikte yollar dereye döndü.

Su baskının yaşandığı bir sokakta vatandaşın aracını kurtarmaya çalışması kameralara yansıdı.

Taksim'de ise yağmur sularının metronun içine girmesini önlemek amacıyla kum torbaları kullanıldı. Yağıştan kaçan vatandaşlardan bazıları metro istasyonuna sığındı.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün bugün için Marmara Denizi'ndeki fırtına uyarısında bulunmuştu.

İstanbul Teknik Üniversitesi'nden Prof. Dr. Orhan Şen, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "Terkos açıklarında Karadeniz üzerinde çok kuvvetli bir CB bulutu var. Kilyos kıyısını takip ederek İstanbul’un kuzeyine geliyor. Bulutun kalınlığı yaklaşık 10 km CB bulutu kumulenimbus demek şimsek yıldırım aşırı yağmur ve dolu yapan bulut. Bahsettiğim bulut hücresi Karadeniz’in kıyısından İstanbul’un içine dogru yöneldi. İstanbul’un boğaz etrafını Maslak Levent Beykoz Ümraniye Çekmeköy’e uzanır" dedi.