Abone Ol

İstanbul Barosu'nun İlk Kadın Başkanı Seçilen Filiz Saraç Kimdir?

Avukat Filiz Saraç'ın hayatına dair detaylar merakla araştırılanlar arasında. Saraç, resmi olmayan sonuçlara göre başkan seçilerek böylece ilk kadın başkan oldu. Filiz Saraç, 1988 yılında Marmara Üniversitesi Hukuk bölümünde eğitim gördü. Peki, Filiz Saraç nereli, kaç yaşında?

İstanbul Barosu'nun İlk Kadın Başkanı Seçilen Filiz Saraç Kimdir?

Avukat Filiz Saraç, İstanbul Barosu'na ise seçimlerle birlikte yeni başkan oldu.1968 doğumlu ve 32 yıldır serbest avukat olarak görev yapıyor. 1996 yılında İstanbul Barosu Yönetim Kurulu’na seçildi. İşte, Filiz Saraç hayatı ve kariyeri...

 FİLİZ SARAÇ KİMDİR?

Avukat Filiz Saraç 1 Mayıs 1968 yılında dünyaya geldi. 1988’de Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden mezun oldu.Kamu Hukuku Dalında yüksek lisans yaptı. 32 yıldır kesintisiz olarak serbest avukatlık yapıyor. İngiltere’de MBA işletme hazırlık eğitimini tamamladı.

1996 yılında İstanbul Barosu Yönetim Kurulu’na seçilen Avukat Saraç, görevinden istifa ederek Önce İlke Çağdaş Avukatlar Grubu’nun kuruluşunda görev aldı. Önce İlke Çağdaş Avukatlar Grubu’nun İstanbul Barosu genel kurulu seçimlerini kazandığı 2002 yılında, yönetim kurulunda genel sekreterlik görevini üstlendi. Bu dönemde kurduğu Sağlık Çalışma Grubu ile yürütülen çalışmaların koordinatörlüğünü yaptı

İstanbul Barosu 125. yıl Belgeseli’ni hazırlayan ekibin başkanlığını yürüttü. 2004-2006 döneminde, İstanbul Barosu başkan yardımcısı olarak görev yaptı. 6 yıl süreyle Yeditepe Üniversitesi’nde dersler verdi. 2006’dan bu yana Türkiye Barolar Birliği delegesi ve TBB eğitim danışma kurulu üyesi olarak aldı. 2010-2012 döneminde staj eğitim merkezi yürütme kurulu üyeliği yaptı. 2017-2021 döneminde Türkiye Barolar Birliği Yönetim Kurulu Üyesi olarak görev yaptı. Türkiye Kadın Hukuk Komisyonu Koordinatörlüğü ve Türkiye Barolar Birliği CMK komisyon başkanlığı yaptı.

 


“Ceza Hukukunda Bina Çökmeleri”, “Deprem Hukuku” (ortak yazarlı), “Stajyer Avukatın Hak Ve Yükümlülükleri” (ortak yazarlı) adlı kitapları bulunan Saraç, afet hukukuna ilişkin makaleler kaleme aldı, ikinci üniversite olarak Acil Durum Ve Afet Yönetimi Bölümü’nden mezun oldu. Kadın hakları konusunda pek çok panel ve konferansta görev aldı.

2010 yılında halka temel hukuk eğitim amacıyla başlatılan “Hukuk Okur Yazarlığı” çalışmalarını meslektaşlarıyla birlikte 10 yıl sürdürdü. Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD) Maltepe Şubesi Onur Kurulu ve Türk Üniversiteli Kadınlar Derneği üyesidir. ‘Kamu Yararını Savunma Derneği’nin kurucusu ve onursal başkanıdır. 8 Mart 2020’de, 1924 yılında kurulan ve 80 şubesi bulunan Türk Kadınlar Birliği tarafından ödüle layık görüldü.

 

 
Sizin İçin Seçtiklerimiz