Abone Ol

İstanbul Bahçelievler'de bir bina çöktü!

İstanbul Bahçelievler'de bir bina çöktü. Binanın 7 katlı olduğu belirtilirken, Siyavuşpaşa Mahalle Muhtarı Selami Aykut ise binanın 4 katlı olduğunu söyledi.

İstanbul Bahçelievler'de bir bina çöktü!

Aykut, bina sahiplerinin kentsel dönüşümden yararlanmak üzere binayı boşalttıklarını, kendilerinin de bir ay önce binaya 'boş' belgesi verdiklerini ifade etti.

Edinilen bilgilere göre olay Siyavuşpaşa Mahallesi Narlı Sokak'ta bulunan bina büyük bir gürültü ile çöktü. Binanın çöktüğü esnasında sokağın kalabalık olduğu ileri sürüldü. Olay yerine itfaiye ve sağlık ekipleri sevk edildi. İtfaiye ekipleri enkaz çevresinde güvenlik şeridi oluşturdu. Enkazda dinleme yapan ekipler, çevredekilere önce sessiz olunması ve araçların kontak kapatması yönünde anons geçerken, ardından bölgede bulunan herkesin yere çökerek yerinden dahi kıpırdamamasını istedi.

Çöken binanın yanındaki binaların yeni olduğu belirtilirken, Bahçelievler Belediye Başkanı Hakan Bahadır, binaların tedbir amacıyla boşaltıldığı bilgisini verdi.

Olay yerine çok sayıda sağlık ekibi ve itfaiye sevk edildi. Ekipler, enkaz altında kalan olup olmadığını araştırıyor.

Muhtar: Bina kentsel dönüşümden dolayı boşaltılmıştı; bir ay önce boş kağıdı verdik
Siyavuşpaşa Mahallesi Muhtarı Selami Aykut şunları kaydetti:

"Binamız kentsel dönüşümden dolayı yaklaşık bir ay önce boşaltıldı. Binamızın içerisinde herhangi bir vatandaşımızın olmadığını biliyoruz. Yıkılan bina sokağa doğru yıkıldığından dolayı hafriyatın altında birinin de olmadığını biliyoruz ancak enkaz kaldırılınca emin olacağız. Bir ay önce boş kağıdı bizzat kendimiz gelerek verdik. Hasarı yoktu. 4 katlı 7 dairenin bulunduğu bir binaydı. Bütün ekipler çalışma halinde. Yandaki binanın birinci katına hasar verildi. Yandaki binada yaşayan yoktu. Yıkılan binanın her iki yanındaki binalar da yeni.

Muhtar Aykut, "Kentsel dönüşüm için kat sahipleri boşaltmıştı. Bir çember içine alınmamış mıydı bina?" sorusuna, "Boşaltıldıktan yıkımı yapılacak bina güvenlik önlemi almalıydı" diye yanıt verdi.

Bahçelievler Belediye Başkanı Hakan Bahadır: Bina içinde birkaç hurdacı olduğu bilgisi var
Bahçelievler Belediye Başkanı Hakan Bahadır, CNN Türk canlı yayınında "Bina içinde birkaç hurdacı olduğu bilgisi var" ifadesini kullandı. Başkan Bahadır şunları kaydetti:

"Bu bina kentsel dönüşüm kapsamında yıkılmasına karar verildi. Arkadaşlarımız boşalttı. Yıkılıp yeni bina yapılacaktı. Ama bugün bina bir şekilde yan yatıyor ve yanındaki binaya hasar veriyor. Yan duvarları çöküyor. Bu yeni binada yaralımız, can kaybımız yok. Altına kağıt toplayıcısı girdiğini söyleyenler var.

Diğer binayı da boşalttık. Bu bina bir yıllık bir bina. Diğer bina da yeni ama biz onları da boşalttık. Orada bir sıkıntımız yok. Bizim amacımız enkazın altında birinin olup olmadığına karar vermek. AFAD'dan arkadaşlarımız yok diyorlar şu anlık."

İstanbul Valiliği'nden açıklama

İstanbul Valiliği tarafından yapılan açıklama şöyle:

"Bahçelievler ilçemiz Siyavuşpaşa Mahallesinde; alınan ilk bilgilere göre bugün saat 14.44’de kentsel dönüşüm sebebiyle bir ay önce boşaltılan ve içinde kimsenin yaşamadığı belirtilen bir bina henüz bilinmeyen bir nedenle çökmüştür.

Olay yerine AFAD, itfaiye ve sağlık ekipleri sevk edilmiş, çevrede güvenlik önlemleri alınmıştır.

Çökme sırasında herhangi bir vatandaşımıza yönelik olumsuz bir durum olup olmadığı araştırılmaktadır.

Gelişmelerden bilgi verilecektir."

İstanbul Valiliği Çevre ve Şehircilik İl Müdürü: İnşallah enkaz altında kalan yoktur
İstanbul Valiliği Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Hacı Mehmet Güner açıklama yaptı. Çöken binanın deprem sonrası ağır hasarlı olarak boşaltılan binalardan birisi olduğunu belirten Hacı Mehmet Güner, “Çok hızlı intikal edeceğiz. Bize de şu anda bilgiler geldi. Deprem sonrası tespitlerimizde ağır hasarlı olarak boşalttığımız binalardan biri olduğu kayıtlarımızda görünüyor. İnşallah enkaz altında kalan olmadığı temennisiyle can kaybının yaşanmaması dileklerimizi buradan belirtiyoruz” diye konuştu.


Binanın çökmeden önceki hali böyleydi:

İstanbul Bahçelievler'de bir bina çöktü! - Resim: 1