Abone Ol

İsrail'de Terör Saldırısı: 5 Kişi Hayatını Kaybetti

İsrail'de Tel Aviv'in doğusunda bulunan Beni Barak kentinde bir hafta içinde üçüncü kez saldırı düzenlendi. 4 kişi hayatını kaybettiği silahlı saldırıda, saldırgan vurularak etkisiz hale getirildi.

İsrail'de Terör Saldırısı: 5 Kişi Hayatını Kaybetti

İsrail medyasında yer alan haberlere göre saldırgan ilk olarak apartmanlara ve balkonlardaki insanlara ateş açtı. Ardından sokaktan geçen insanlara ve araçlara saldırdı. İsrail polisi güvenlik güçlerinin olay yerine sevk edildiğini açıkladı. Silahlı saldırgan 4 kişiyi öldürdükten sonra vurularak etkisiz hale getirildi. Bu, İsrail'de bir hafta içinde düzenlenen üçüncü saldırı oldu.

BAŞBAKAN BENNETT, İSRAİLLİ YETKİLİLERLE GÜVENLİK TOPLANTISI DÜZENLEYECEK

Öte yandan İsrail Başbakanı Naftali Bennett'in üst düzey yetkililerle güvenlik toplantısı gerçekleştireceği belirtildi. İsrail Başbakanlık Basın Ofisinden yapılan açıklamaya göre, Bennett, Savunma Bakanı, İç Güvenlik Bakanı, Genelkurmay Başkanı, İsrail Güvenlik Ajansı Başkanı, İsrail Polisi Genel Müfettişi ve diğer yetkililerin katılımıyla yerel saatle 22.00'de bir güvenlik toplantısı düzenleyecek. İsrail'de bir hafta içinde 3 saldırı düzenlendi.

İSRAİL'DE ÜST ÜSTE SALDIRILAR

Ülkenin güneyindeki Birusseba kentinde 22 Mart'ta düzenlenen bıçaklı saldırıda 4 İsrailli hayatını kaybetmişti. Saldırganın DAEŞ sempatizanı olduğu ve daha önce "güvenlikle ilişkili" suçlardan hapis yattığı belirtilmişti.Hadera şehrinde ise 27 Mart akşamı iki saldırganın açtığı ateş sonucu 2 polis ölmüş, 3 polis yaralanmıştı. İsrail polislerini hedef alan saldırıyı terör örgütü DAEŞ üstlenmişti.