Abone Ol

İsrail Ulusal Güvenlik Bakanı ile dünyaca ünlü model Bella Hadid arasında 'Filistin' tartışması

srail Ulusal Güvenlik Bakanı Itamar Ben Gvir, kendi haklarının işgal altındaki Batı Şeria'daki Filistinlilerin haklarından "daha önemli" olduğunu söylemişti

İsrail Ulusal Güvenlik Bakanı ile dünyaca ünlü model Bella Hadid arasında 'Filistin' tartışması

Dünyaca ünlü model Bella Hadid, İsrail Ulusal Güvenlik Bakanı Itamar Ben Gvir'i kendi haklarının Filistinlilerin haklarından daha önemli olduğunu söylediği için eleştirdi. Bakan Gvir, Hadid'in eleştirisine alaycı bir yanıt verdi. 

Gvir, X platformunda "İsrail düşmanı Bella Hadid'e günaydın" mesajını paylaştı. Ardından da kendi haklarının işgal altındaki Batı Şeria'daki Filistinlilerin haklarından "daha önemli" olduğunu söylediği tartışmalı yorumlarını yineledi.

Bella Hadid, Gvir'in ilk açıklamasını kınamak için Çarşamba günü Instagram hesabından "Hiçbir yerde, hiçbir zaman, özellikle de 2023'te bir hayat diğerininkinden daha değerli olmamalıdır. Özellikle de sadece etnik kökenleri, kültürleri ya da saf nefretleri nedeniyle" mesajını paylaşmıştı. 

Paylaşıma yanıt veren Ben Gvir, Hadid'i kendisini "ırkçı ve gerici" olarak göstermeye çalışmakla suçlayarak "Özür dilemiyorum ya da yorumlarımı geri almıyorum. 1000 kez tekrarlayacağım" diye yanıt vermişti.

Çarşamba günü İsrail'in Channel 12 kanalına verdiği bir röportajda konuşan Ben Gvir, kendisinin ve ailesinin Batı Şeria'daki "yollarda dolaşma" hakkının "Araplar için hareket hakkından daha önemli" olduğunu savunarak "Gerçek bu. Benim yaşam hakkım onların hareket hakkından önce gelir" demişti.

ABD Dışişleri Bakanlığı, Bakan Gvir'in sözlerini 'kışkırtıcı' olarak nitelendirdi
ABD Dışişleri Bakanlığı bu sözleri "kışkırtıcı" olarak nitelendirdi ve tüm ırkçı söylemleri kınadığını söyledi.

Filistinli bir babanın ABD'de doğan kızı olan Hadid, İsrail'i şiddetle eleştiren bir isim. Hadid, daha önce Filistin’i desteklediği için pek çok markanın kendisiyle çalışmadığını ve arkadaşlarının kendisiyle görüşmeyi bıraktığını paylaşmıştı. 

Yaklaşık 60 milyon takipçisi olan Instagram hesabında Filistinlilerin haklarını savunması daha önce İsrail parlamentosu üyelerinin ve hatta İsrail'in resmi makamlarının tepkisini çekmişti.