Abone Ol

İsrail: El Şifa'da bir esir asker infaz edildi, iki yabancı rehine tutuldu

İsrail ordusunun geçen hafta Hamas'ın gizli tesislerinin olduğu iddiasıyla baskın düzenlemesinin ardından El Şifa, savaşın başlangıcından bu yana binaya sığınan yüzlerce kişiyi, hastaları ve personelini tahliye ediyor

İsrail: El Şifa'da bir esir asker infaz edildi, iki yabancı rehine tutuldu

İsrail, Gazze'nin en büyük hastanesi olan El Şifa konusunda Hamas'a yönelik suçlamalarını artırdı ve saldırıların odak noktası haline gelen hastanede esir bir askerin infaz edildiğini ayrıca iki yabancı rehinenin tutulduğunu iddia etti. 

İsrail ordusunun geçen hafta Hamas'ın gizli tesislerinin olduğu iddiasıyla baskın düzenlemesinin ardından El Şifa, savaşın başlangıcından bu yana binaya sığınan yüzlerce kişiyi, hastaları ve personelini tahliye ediyor. 

İsrail ordusu geçen hafta El Şifa Hastanesi yakınlarında 19 yaşında İsrail ordusu askeri Noa Marciano'nun cesedini buldu. Hamas, Marciano'nun bir İsrail hava saldırısında öldüğünü gösteren bir video yayımladı. 

İsrail ordusu ise adli muayene sonrası Marciano'nun böyle bir saldırı sonucu hayati tehlike arz etmeyen yaralar aldığının tespit edildiğini söyledi. İsrail ordu sözcüsü Daniel Hagari, "Noa, Hamas teröristleri tarafından Şifa hastanesinin duvarları içine götürüldü. Orada bir Hamas teröristi tarafından öldürüldü" açıklamasında bulundu. 

Televizyonda yayınlanan brifinginde Hagari, Hamas'ın 7 Ekim'deki baskında esir alınan yabancı işçiler arasında bulunan bir Nepalli ve bir Taylandlıyı da Şifa'ya getirdiğini söyledi. Hagari iki rehinenin ismini vermedi.

İsrail ordusunun, Hamas'ın El Şifa'ya rehineleri getirdiğini gösterdiğini iddia ettiği görüntü
Hagari tarafından yayımlanan CCTV videosunda, bir grup erkeğin sağlık personelini şaşırtarak bir kişiyi kurbağa yürüyüşüyle hastaneye götürdüğü görülüyor. İkinci bir görüntüde ise sedyede yatan yaralı bir adam görülüyor. Yakınlardaki sivil giyimli bir başka adamın elinde ise bir saldırı tüfeği var. 

Hamas, daha önce bazı rehineleri tedavi için hastanelere götürdüğünü söylemişti.

Pazar günü ayrıca İsrail ordusu, Şifa yerleşkesinin 10 metre altında Filistinliler tarafından kazıldığını, 55 metre uzunluğunda olduğunu iddia ettiği bir tünelin giriş şaftını gösterdiğini ileri sürdüğü bir video da yayımladı.