Abone Ol

İsrail El-Ehli Baptist Hastanesinin sabah saatlerindeki görüntülerini paylaştı: Bir kez daha İslami Cihad'ı sorumlu tuttu

İsrail Hava Kuvvetleri, 17 Ekim'de vurulan El-Ehli Baptist Hastanesi'nin görüntüsünü paylaştı, "İslami Cihad terör örgütünün dün gece başarısız fırlatması sonucu vurulan Gazze Şehri'ndeki hastanenin sabah saatleri" dedi.

İsrail El-Ehli Baptist Hastanesinin sabah saatlerindeki görüntülerini paylaştı

İsrail Hava Kuvvetleri, 17 Ekim'de vurulan El-Ehli Baptist Hastanesi'nin görüntüsünü paylaştı, "İslami Cihad terör örgütünün dün gece başarısız fırlatması sonucu vurulan Gazze Şehri'ndeki hastanenin sabah saatleri" dedi.

İsrail Hava Kuvvetleri, resmi X hesabından yaptığı paylaşımda, "Filistin İslami Cihad terör örgütünün dün gece başarısız fırlatması sonucu vurulan Gazze Şehri'ndeki hastanenin sabah saatlerine ait bir video" diyerek, hastanenin görüntüsünü paylaştı. Açıklamada, saldırı için bir kez daha "İslami Cihad" örgütü sorumlu tutuldu. 

İsrail Savunma Kuvvetleri: İslami Cihad, mezarlıktan roket atışı yapıyordu
Gündüz saatlerinde açıklama yapan İsrail Savunma Kuvvetleri Sözcüsü (IDF) Daniel Hagari de, Gazze'deki El-Ehli Baptist Hastanesi'nin vurulmasından kendilerinin sorumlu olduğunu bir kez daha reddederek, "yaptıkları incelemeler sonucunda" İslami Cihad'ın patlamaya sebep olduğu sonucuna vardıklarını ifade etmişti. 

Çarşamba sabahı düzenlediği basın toplantısında konuşan Hagari, saldırıdan sonra IDF'in tüm ilgili dallarının bir inceleme başlattığını belirtti. Hagari, hastanede yapısal hasar bulunmadığını ve sadece otoparkın vurulduğunu ifade ederek, "Biz vursak orada krater olurdu" dedi.

Hagari'ye göre, salı yerel saatle 18.15 sularında Hamas, İsrail'e bir dizi roket gönderdi.

Hagari, daha sonra 18.59'da İslami Cihad'ın yakınlardaki bir mezarlıktan 10 roket fırlattığını, aynı zamanda El-Ehli Baptist Hastanesi'nde bir patlamanın meydana geldiğini söyledi. İsrail, dün de hastane saldırısından İslami Cihad'ı sorumlu tutmuş, Gazze'deki en büyük 2. militan grup, iddiaları yalanlamıştı. 

IDF Sözcüsü, Hamas'ın patlamaya İslami Cihad roketinin sebep olduğunu anladığını, bu sebeple de İsrail'i suçlamak için, "küresel bir medya kampanyası başlattığını" öne sürdü.