Abone Ol

İsrail Başbakanı Netanyahu: İsrail teröre karşı küresel savaşta en ön safta yer almaktadır

Son dakika haberi: İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, "terörizmin İstanbul, Fildişi Sahili ve Kudüs de dahil hiçbir yerde mazereti olamayacağını" belirtti.

İsrail Başbakanı Netanyahu'dan Taksim açıklaması

KUDÜS (AA) - Haftalık kabine toplantısı öncesi konuşan Netanyahu, İstanbul'daki terör saldırısında ölenlerin ailelerine başsağlığı, yaralananlara da acil şifa dileğinde bulundu.

Tel Aviv'den bir uçağın terör saldırısında hayatını kaybeden ve yaralanan İsraillileri getirmek için İstanbul'a hareket ettiğini hatırlatan Netanyahu, şunları kaydetti:

"İsrail Dışişleri Bakanlığının İstanbul ve Kudüs'teki personeline, özverili ve profesyonel çalışmalarından dolayı takdirlerimi sunmak istiyorum. Terör tüm dünyada ölümlere yol açıyor. İsrail teröre karşı verilen küresel savaşta en ön safta yer almaktadır. Bu mücadele askeri olduğu kadar bir ahlaki mücadeledir de. Teröre karşı verilecek ahlaki savaşın kilit noktası şudur: Terörizmin - masum insanları öldürmenin - hiçbir yerde mazereti olmadığının net bir şekilde ifade edilmesi. Terörün ne İstanbul'da, ne Fildişi Sahili'nde ne de Kudüs'te mazereti olabilir. Terörü kınamayanlar onu destekliyor demektir."