Abone Ol

Isparta'ya Geçiçi Olarak Atanan Osman Kaymak'ın Skandal Sözleri Gündemde

Isparta Valisi Ömer Seymenoğlu'nun yerine geçici olarak bu göreve atanan Osman Kaymak, 2017'de "Terbiye amacıyla öğretmen arkadaşlar çocukları okşayabilir.sözleryle gündeme gelmişti.

Isparta'ya Geçiçi Olarak Atanan Osman Kaymak'ın Skandal Sözleri Gündemde

Yoğun kar yağışı nedeniyle elektriksiz kalan Isparta'da yeni tip koronavirüse (Kovid-19) yakalanan Vali Ömer Seymenoğlu, geçici olarak görevden alındı. Yerine, Merkez Valisi Osman Kaymak görevlendirildi.

Kaymak, 2017'de Samsun Valiliği görevini yürüttüğü sırada eğitimciler toplantısına katılmış ve burada skandal bir açıklamaya imza atmıştı.

'BİZ HER ZAMAN SİZİN YANINIZDAYIZ'
“Söyleyeceğim yanlış anlaşılmasın. Öğrencinin, işte terbiye amacıyla hafif okşanması konusunda rahat olun. Malum insanlar en küçük bir durumda şikayet dilekçesi yazıyorlar valiliğe. ‘Öğretmen öğrencimizi dövdü, kulağını çekti’ diye. Terbiye amaçlı, eğer öğretmen arkadaş psikopat değilse, terbiye amaçlı çocuğun geleceği için sınıfında bunu yapmışsa biz her zaman sizin yanınızdayız” demişti.

VALİLİKTEN DÜZELTME YAPILMIŞTI 
Bu konuşmanın ardından Kaymak’ın sözleri tepki çekmiş, sosyal medyada en çok konuşulan konular arasına girmişti.

Tepkilerin ardından valilikten yapılan yazılı açıklamada, valinin hiçbir öğretmenin öğrenciye şiddet uygulayabileceği anlamının kast edilmediği belirtilerek şöyle denilmişti:

“Valimiz Sayın Osman Kaymak’ın konuşmanın anlamsal bütünlüğü incelendiğinde; iyi insan ve iyi vatandaş yetiştirmenin önemi üzerinde durulduğu görülecektir. Ayrıca konuşmasında; veli, öğretmen ve öğrenci arasında yapıcı disipline dayalı bir ilişkinin gerekliliğinin şart olduğu ve bu çerçevede geleceğimizin teminatı çocuklarımızın aldığı eğitim ve öğretimde hem akademik, hem de sosyal anlamda çocukların gelişimine olumlu etkisi olacağından bahsedilmiştir.”

Açıklamada, öğrenciye şiddet şikayetleri için de gerekli soruşturmanın yapıldığı da belirtilmişti.

bizimtv