Abone Ol

İsmail YK hakkında klipte sigara ve alkole özendiriyor şikayeti

Sigara karşıtlığıyla bilinen Prof Dr. Orhan Kural, İsmail YK'nın ‘Yaktırdın bir sigara' adlı şarkısının klibinde sigara ve alkol kullanımı özendirdiğini iddia ederek, şarkının yayınlan kaldırılması için başvuru yaptı.

İsmail YK hakkında klipte sigara ve alkole özendiriyor şikayeti

Prof. Dr. Orhan Kural, İsmail YK adıyla tanınan İsmail Yurtseven’i “Yaktırdın bir sigara” şarkısıyla sigara ve alkole özendirdiği gerekçesiyle şikâyet etti.

Kural ayrıca şarkının kilimin yayından kaldırılması ve erişiminin engellenmesi için de Sulh Ceza Hakimliği'ne dilekçe verdi.

Kural, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na dilekçe vererek, İsmail YK’nın “Tütün ürünlerinin zararlarının önlenmesi kanununa muhalefetten” cezalandırılmasını istedi.

Şarkının gençleri sigara ve alkole özendirdiğini öne süren Orhan Kural, aynı zamanda klibi yayınlayan şirket yetkilisinden de şikâyetçi oldu.

İsmail YK'nın şarkısının 12 Haziran'dan bu yana 1 milyon 169 bin 560 kez izlendiği ve 35 bin beğeni aldığının belirtildiği suç duyurusu dilekçesinde, şarkının klibinde İsmail YK'nın elinde sigarayla olan bölümlerin görsellerine de yer verildi. (İHA)