Abone Ol

İsmail Saymaz Açıkladı: Kafa Kesilen Tarikat Binası Kimin Çıktı?

Antalya'da bir tarikata ait kaçak yurtta, 18 yaşındaki üniversite öğrencisi Mehmet Sami Tuğrul vahşice katledilmişti. Gazeteci İsmail Saymaz, binanın sahiplerinden emekli emniyet müdürü Ali Adıgüzel'e ulaştı.

Kafa Kesilen Tarikat Binası Kimin Çıktı?

Antalya’da Antalya'nın Kepez ilçesindeki Antalya İlim ve Kültür Derneği Öğrenci Yurdu'nun yemekhanesinde aşçı İhsan Güney(38), duvara dayadığı Akdeniz Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü 1'inci sınıf öğrencisi Mehmet Sami Tuğrul'un başını satırla keserek öldürmüş, ardından ise 'Deccal'i vurdum' diye bağırmıştı.

Öğrenciyi katleden tarikat yurdunun aşçısının psikolojik sorunları olduğu öne sürülmüştü. Öte yandan, yurt binasının bir emniyet müdürüne ait olduğu da iddia edilmişti. Halk TV yazarı İsmail Saymaz, binanın dört sahibinden biri olan emekli emniyet müdürü Ali Adıgüzel'e ulaştı.

Saymaz, Adıgüzel'in, sorularına yanıt vermeyi reddederek telefonu kapattığını söyledi. Saymaz, Kepez’in AKP’li Belediye Başkanı Hakan Tütüncü'yü arayarak bilgi aldığını ve binanın tümden kaçak olduğunu, yurt kaydının da olmadığını söyledi.

Saymaz, Adıgüzel'i aradığını ve konuşmaların şöyle olduğunu aktardı:

Öğrendiğim kadarıyla binayı siz kiralamışsınız.

Benim numaramı nereden buldunuz? Bu bilgiye nereden ulaştınız?

Bina uzun zamandır yurt olarak işletiliyormuş. Yanlış mı biliyorum?

Yanlış biliyorsunuz.

Babanız tarafından mı kiralandı?

Görüşmek istemiyorum.

Bir şey sorabilir miyim?

Soramazsınız. Bu yetkiyi nereden buluyorsunuz? Ne cüretle arıyorsunuz?

Gazeteci olduğum için arıyorum.

Arayamazsınız kardeşim.

Buranın yurt olduğunu biliyor muydunuz?

Soramazsınız.

Neden? Siz emniyet müdürüsünüz, buna nasıl izin verirsiniz?

Adıgüzel’in son soruya yanıt vermediğini ve telefonu kapattığını belirten Saymaz, “Emniyet müdürü, apartmanı kaçak yurt olarak kullanılmak üzere tarikata ait Antalya İlim ve Kültür Derneği'ne kiralıyor. Suçüstü yapması ve en azından ihbarda bulunması gereken kişi bir suça göz yumuyor.” Diye yazdı.

Saymaz, derneğin başkanlığını ise Gıyaseddin Keyhüsrev Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdür Yardımcısı Barış Kaplan’ın yaptığını açıkladı.

Yönetim kurulu üyeliğinin ise Akdeniz Üniversitesi'nden Mustafa Sami Mencet yürüttüğünü belirtti.

Saymaz, “Tarikat üyesi iki memur, üniversitelileri Kredi Yurtlar Kurumu'na yönlendirmeyerek, kaçak yurt işletiyor.” diye yazdı.

ANTALYA VALİLİĞİ AKLAMAYA ÇALIŞIYOR

Saymaz, kaçak yurdu kapatması gereken Antalya Valiliği’nin tarikatı aklamaya çalıştığını yazdı.

Saymaz son sözlerinde şöyle diyor.

“Sonra "Nerde bu devlet?" diyoruz.

Meğer bizzat içinde...”