Abone Ol

Islak tişört skandalı!!! Bayan çim hokeyi oyuncularını kim taciz etti?

ÇİM hokeyinde şoke eden sürpriz iddialar... ""Antrenörümüz Savaş Yılmaz, sabah antrenmanı sonrasında yıkanan tişörtlerimiz kurumadan bizleri bu ıslak tişörtlerle idmana çıkarttı"

Islak tişört skandalı!!! Bayan çim hokeyi oyuncularını kim taciz...
9 sporcu, GSGM Teftiş Kurulu'na dilekçeyle başvurup, Milli Takım Antrenörü Savaş Yılmaz'ın kampta tüm oyuncuların önünde giysilerini değiştirdiğini, iç çamaşırlarıyla dolaşırken odasının kapısını açık tuttuğunu belirtti.

ÇİM hokeyinde şoke eden sürpriz iddialar... Çim Hokeyi Bayan Milli Takımı'nın 9 sporcusu Ankara'daki kamp ile Bulgaristan'ın Albena kentinde yapılan Avrupa Şampiyonası sırasında ilginç olaylar yaşandığı iddiaları ile antrenör Savaş Yılmaz'ı Gençlik ve Spor Genel Müdrülüğü Teftiş Kurulu'na şikayet ettiler.

21 Yaş Altı Çim hokeyi Bayan Milli Takımı'nda yeralan Berrin Ergin, Funda Gürbüz, Burcu Ertekin, Selda Kasım, Hatice Gürbüz, Yasemin Gül, Gözde Bozkurt, Sinem Yalçındağ ve Yağmur Kaya imzaladıkları 31 Temmuz tarihli şikayet dilekçesini GSGM Teftiş Kurulu Başkanlığı'na verdi.

Bayan sporcuların 5 sayfalık şikayet dilekçelerinde; antrenör Savaş Yılmaz'ın tüm sporcular önünde giysilerini değiştirdiği, kapısı sürekli açık olan otel odasında iç çamaşırları ile dolaştığı, bazı sporcuların maçlara Bulgaristan'ı simgeleyen bantlarla çıktığı şeklinde iddialarda bulundular.

Şikayet dilekçesinde şöyle denildi:

"Antrenörümüz Savaş Yılmaz, sabah antrenmanı sonrasında yıkanan tişörtlerimiz kurumadan bizleri bu ıslak tişörtlerle idmana çıkarttı. Şeyma ve Esin isimli arkadaşlarımız milli maçlarda kollarına Bulgaristan bayrağını temsil eden bantlar takarak çıkarken, antrenörlerimiz müdahalede bulunmadılar.

Islak tişört giydirdi

Antrenörümüz Yılmaz, şampiyona süresince Federasyon Başkanımız Selahattin Akpınar ve kafile başkanımız Arslan Özbey ile konuşmamızı yasakladı.

Gözde Bozkurt'un kampta doktor raporuyla belirlenen B12 vitamin eksikliği için gerekli iğnesini yapacak doktor bulunamadı. Bu iğneyi erkek sporcular arasında bulunan sağlık bölümü mezunu bir sporcu yaptı. Bayanlara regl döneminde alacakları ağrı kesici ilaçlar temin edilmedi.

Antrenör Savaş Yılmaz, başta Sinem Yalçındağ olmak üzere birçok sporcuya hakaret dolu sözler söyledi. Federasyonun verdiği malzemeler kullandırılmadı. Savaş Yılmaz, maç sırasında tribünde giysilerini çıkartıp güneşlendi. Bir antrenmanda yaşanan tatsız olay sonrası kadro dışı bırakılan Yasemin'e oda hapsi cezası verilip, yemeklerde ayrı bir masada oturtuldu. Telefonla görüşmesi yasaklandı"

Çankaya Belediyesi Kulübü sporcuları Hatice Gürbüz, Funda Gürbüz ve Sinem Yalçındağ, antrenörleri Savaş Yılmaz'ın tehditleri ve hakaretleri nedeniyle ruhsal dengelerinin bozulduğunu da ileri sürdü. Takımın kalecisi Hatice Gürbüz, olaylarla ilgili şunları söyledi: "Kampta, antrenmanda ve maç sırasında su bulamıyorduk. Bulgaristan'da kaldığımz otelin musluğundan su içen arkadaşımız Burcu Öztekin (Zonguldak Belediye) rahatsızlandı. Ancak doktora geç götürüldü. Milli Takım kampına ilaç getirilmemişti.

Oda hapsi verdi

Milli Takım'da "eski dönem-yeni dönem" diye ayrım yapıyordu. Odasının kapısı sürekli açıktı ve slip donla dolaşıyordu. Bir antrenman sırasında, sahanın ortasında tüm oyuncular varken üzerini değiştirdi. Bir bayan ve bir erkek antrenör etrafında onu kapatmaya çalışıyordu.

Bir akşam, alkollü bir şekilde otele geldi ve Aysel Kurt adındaki arkadaşımız yan odada arkadaşının yanında kaldı diye kendisine yumruk attı. Bazı arkadaşlara 'at kafa' diye hitap ediyordu. Türkiye Şampiyonası final maçında bir arkadaşımıza 'o......uyu tutamıyorsun' diye bağırdığını herkes duydu. Milli takımlarda her sporcu ve antrenör, Milli Takım kıyafetini giyer. O ise, değişik ülke formalarını üstünden çıkarmazdı. İstiklal Marşımız okunurken, cep telefonuyla etrafı çekiyordu. Biz maç oynarken, kendisi tribüne çıkıp üstünü çıkarıyor ve güneşleniyordu."

Şikayette bulunan 9 sporcu aynı antrenörle bir daha Milli Takım'da çalışmayacaklarını belirtirken, GSGM Teftiş Kurulu Başkanı Haluk Çetin, sporcuların bu iddialarını araştırmaya başladıklarını sonuç alınır alınmaz kamuoyunu aydınlatacaklarını açıkladı.