Abone Ol

Işıkara şok etti! 'Seksi erkek seçildim ama bi b.k'a yaramıyor!'

Bir kolejin davetlisi olarak Antalya'ya gelen Prof.Dr. Ahmet Mete Işıkara, konferansın soru cevap kısmında söylediği cümlelerle herkesi şaşırttı.

Işıkara şok etti! 'Seksi erkek seçildim ama bi b.k'a yaramıyor!'

Prof.Dr. Işıkara, "Bana soruyorlar, hocam seksi erkek seçildiniz ne düşünüyorsunuz bu konuda' diyorlar. Ben de diyorum ki, 60'ımdan sonra geldi. Bir b.k'a yaramıyor" dedi. Işıkara'nın bu sözleri, salonda bulunanlar arasında kısa bir süre şaşkınlığa ardından kahkahalara neden oldu.

CV'ME EKLEMEYİ UNUTMAYIN

Prof.Dr. Işıkara, konferansın başında özgeçmişi okunurken, "Atladınız. Ben 2000 yılında Türkiye'nin en seksi erkeği seçildim. Onu söylemediniz. Eee o zamanlar bu iş başıma çok iş açmıştı. Hatırlarsanız, büyük sıkıntılar yaşamıştım. O bakımdan bir daha benim CV'me bunu eklesinler" dedikten sonra yardımcısına dönerek, "Bu işe sen göz kulak ol. Eksik yapıyorlar bu işleri" diye konuştu.

DEPREM ÜLKESİNDE YAŞIYORUZ

Prof.Dr. Işıkara, konuşmasının başında Türkiye'de yaşanan depremlerden söz ederek şunları söyledi: "Ama ne zaman İstanbul'da depremi yaşadık, o zaman bir irkildik. Ondan sonra biz deprem ülkesinde yaşıyoruz' denildi. Benim en çok kırıldığım 1999 depreminden 3-4 sene önce bir çok medya grubuna gittim, Kandilli Rasathanesi'ne ait broşürleri Pazar ilavesinde topluma dağıtın dedim. O koskoca genel yayın yönetmenleri bana 'Depremi nereden çıkartıyorsunuz? İstanbul'da deprem mi olur? O denli cahildirler."

Prof.Dr. Işıkara o genel yayın yönetmenlerinin depremden sonra broşürlerin peşinden koştuklarını ama kendisinin vermediğini söyledi.

GÜN BE GÜN YAKLAŞIYORUZ

17 Ağustos 1999 depreminde çok acı bir tablo ile karşı karşıya kalındığını ifade eden Işıkara, "Bilgilendirme çalışmasına sahip çıkmadılar. Marmara'da er ya da geç büyük bir deprem olacak. Gün be gün yaklaşıyoruz. Potansiyel var. Kimse kendi yaşadığı mekana güvenmiyor" dedi.

ANTALYA ÇEVRESİNDE RİSKİ BÜYÜK YERLER VAR

Prof.Dr. Işıkara, Antalya merkezinde deprem olmamakla beraber Antalya'nın çevresinde riski çok büyük olan yerler bulunduğunu belirterek, "Fethiye ve Isparta gibi. Dolayısıyla burada önemli olan kendini koruma kültürü bilincine sahip çıkmaktır" diye konuştu.

ULAN BÖYLE DEPREM VAR DENMEZ Kİ

Prof.Dr.Işıkara, konuşmasının sonunda öğrencilere deprem tatbikatı yaptırırken, "Deprem var dediğimiz zaman herkes aynı hareketi yapacak" dedi. Ardından bir öğrencinin 'deprem var' komutu vermesini istedi. Öğrencinin komut vermesinden sonra Prof.Dr.Işıkara, "Ulan böyle deprem var denmez ki" diye öğrenciyi azarlayarak, "Arkadaşınız öyle bir deprem var dedi ki, yani lütfen deprem geliyormuş gibi" diye konuştu.

İHA