Abone Ol

IŞİD'ten kainat güzeli için suikast emri!

Filipinler'de faaliyet gösteren ve 2014 yılında IŞİD'e bağlılık yemini eden iki radikal örgüt, ocak ayında ülkede düzenlenecek 'Kainat Güzeli' yarışmasında tacı takacak olan güzele suikast düzenlenmesi talimatı verdi.

IŞİD'ten kainat güzeli için suikast emri!

İnternet ve sosyal medyada radikal örgütlerin faaliyetlerini takip eden SITE isimli sitenin bildirdiğine göre Filipinler'de IŞİD'e bağlılık yemini eden iki örgüt sosyal medya hesaplarından ocak ayında seçilecek olan 'Kainat Güzeli'ne suikast düzenlenmesi talimatı verdi.
Bangsamoro İslami Özgürlük Savaşçıları ve Ebu Sayyaf isimli örgütler, militan yada sempatizanlarına yönelik Telegram'eda bulunan 'IŞİD Savaşçıları' isimli bir kanalda yayınladıkları videoda, kainat güzeline karşı bombalı kemer takan bir intihar bombacısının suikast düzenlemesini istedi. Örgütler bunun için kemerli bomba yapımı ile ilgili teknik bilgiler de verdi.

EBU SAYYAF KANLI SUİKASTLERİNE DEVAM EDİYOR

2014 yılında IŞİD'e bağlılık yemini eden Ebu Sayyaf örgütü ülkenin en eski radikal cihatçı örgütlerinden biri. Örgüt geçen hafta iki Kanada vatandaşına suikast düzenlemişti.

YARIŞMA 30 OCAK'TA Henüz Filipinler'in neresinde düzenleneceği açıklanmayan Miss Universe (Kainat Güzeli) yarışması 30 Ocak'ta düzenlenecek. Tüm dünyadan finalistlerin katılacağı yarışmada Kainat Güzeli'ne tacını geçen senenin birincisi Pia Wurtzbach verecek.