Abone Ol

IŞİD'in Türkiye sorumlusu Kasım Güler'den 10 Ekim Davasında MİT İtirafı

10 Ekim Ankara Katliamı davasının firari sanıklar yönünden devam eden davasının 16’ıncı duruşması Ankara Adliyesi’nde görüldü. Duruşmada IŞİD'in ‘Türkiye sorumlusu’ Kasım Güler, tanık olarak dinlendi.

IŞİD'in Türkiye sorumlusu Kasım Güler'den 10 Ekim Davasında MİT İtirafı

Ankara 4’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen 16’ıncı duruşmaya katliamda vefat edenlerin yakınları ve yaralananların yanı sıra demokratik kitle örgütü ve meslek örgütü temsilcileri de katılım sağladı.

Gazete Duvar'dan Müzeyyen Yüce'nin haberine göre, 16 firari sanık ile insanlığa karşı suçtan yargılanan, davadaki tek tutuklu sanık olan Erman Ekici duruşmaya SEGBİS (Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi) sistemiyle bağlandı.

Önceki celsede Güler’in davada tanık olarak dinlenmesine karar verilmişti. Farklı dosya kapsamında Sincan Cezaevi’nde tutuklu bulunan Güler, SEGBİS sistemiyle duruşmada ifade verdi.

Mahkeme başkanının IŞİD üyesi bazı isimleri sorduğu Güler, IŞİD’in sınır emiri İlhami Balı’yı Adana Cezaevi’nde birlikte tutuklu kaldığı dönemden tanıdığını söyledi. Güler, Gaziantep'te 2014 yılında 2 örgüt militanıyla gözaltına alınan IŞİD'in infazcısı Ahmet Güneş’i de tanıdığını ifade etti.

IŞİD’e 2014 yılının sonlarına doğru Suriye’ye giderek katıldığını ifade eden Güler, 2015 yılının Haziran ayında da yaralanarak hastanede üç ay yattığını söyledi. Güler, “Kırmızı bültenle arandığım dönemde MİT beni operasyonla aldı. MİT’te 80 gün kaldım. Her şeyi kabul ettim” dedi.

Kasım Güler’in ifadesi sırasında SEGBİS (Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi) sisteminde yaşanan ses problemi nedeniyle tanığın daha fazla dinlenmemesi gerektiğine karar verildi. Mahkeme Güler’in bir sonraki celse duruşmada hazır olmasına hükmetti.