Abone Ol

IŞİD'in poster kızları çekiçle öldürüldü

Evlerinden kaçıp IŞİD’e katılan Bosna asıllı Samra ve Sabina’nın terör örgütünden kaçmaya çalışırken öldürüldüğü öne sürüldü.

IŞİD'in poster kızları çekiçle öldürüldü

IŞİD terör örgütüne katılmak amacıyla geçtiğimiz yıl, Nisan ayında Avusturya’nın başkenti Viyana’daki evlerinden kaçıp, Suriye’ye giden Bosna asıllı Avusturya vatandaşları Samra Kesinovic (17) ve Sabina Selimovic’in (16) öldüğü iddia edildi. Terör örgütüne katılmaları dünya basınında geniş yankı bulan iki kızdan Sabina’nın Aralık ayında Suriye saflarında savaşırken, Samra’nın ise IŞİD’in kalesi olarak kabul edilen Rakka kentinden kaçmayı denerken yakalanıp çekiçle dövülerek öldürdüğü iddia edildi. Samra’nın öldüğünü açıklayan haber sitesi ‘The Local Avusturya’, konuyla ilgili haberini Rakka’da genç kızlarla birlikte yaşamış ve daha sonra IŞİD’den kaçmış Tunuslu bir kadının ifadesine dayandırdı. Haberde Tunuslu kadının kimliği ise açıklanmadı.

IŞİD'in poster kızları çekiçle öldürüldü - Resim: 1

Samra ve Sabina’nın Avusturya’daki evlerinden kaçtıktan sonra önce Ankara’ya sonra da Adana’ya gittiği tespit edilmiş, ancak güvenlik güçleri buradan sonra iki kızın izini kaybetmişti. Genç kızlar daha sonra sosyal medyada Rakka’da Kalaşnikoflar’la poz verirken çekilmiş fotoğraflarını yayınlamıştı. IŞİD’in Reklam amaçlı ‘poster kızı’ olarak kullandığı genç kızların, Suriye’de neler yaşadığı ve neden kaçmaya çalıştığı ise tam olarak bilinmiyor. Geçen yıl Fransız Paris Match dergisine konuşan Sabina, Suriye’de dinini özgürce yaşayabildiği için huzurlu olduğunu ifade etmişti.

Genç kızlar IŞİD tarafından Avrupalı gençleri çekmek için propaganda amacıyla sık sık kullanılmış, bu nedenle de ‘poster kızları’ ünvanını almıştı.