Abone Ol

IŞİD teröristleri kadın kılığında yakalandılar!

Musul'dan kaçmayı deneyen IŞİD teröristleri, makyaj yapıp kadın kılığında kalabalığın arasına karıştı. Örtüler kaldırıldığında ise sakallı ve sahte sutyenli militanlar ortaya çıktı.

IŞİD teröristleri kadın kılığında yakalandılar!

Irak'ın en büyük ikinci kenti Musul'u binlerce teröristini kurban vermesine rağmen 9 Temmuz'da kaybeden terör örgütü IŞİD'in bazı militanları, kentten kadın kılığına girerek kaçmaya çalıştı.

Ordu birlikleri, kadın kılığında yakalanan IŞİD teröristlerinin fotoğraflarını yayınladı. Fotoğraflarda bazı militanların makyaj yaptıkları ancak sakal traşı olmayı unuttukları görülüyor. Bir terörist ise sahte sutyen takarak kalabalığın arasına karışmış.

Amerikan Associated Press (AP) haber ajansı, Irakaskerlerinin ele geçirdiği bazı teröristlerin tutulduğu hapishanenin fotoğraflarını hafta içi geçmişti. Katil sürüsünden yaklaşık 400'ü birkaç küçük odada üst üste tutuluyor ve 45 dereceyi bulan sıcak hava altında kıpırdamadan bekletiliyor.

IŞİD teröristleri kadın kılığında yakalandılar! - Resim: 1

265 gün süren Musul operasyonunda, 20 bini aşkın terörist öldürüldü. Bu rakam, başlangıçtaki tahminleri aşıyor. Zira, operasyondan önce Musul'da 6 bin kadar IŞİD'linin bulunduğu tahmin ediliyordu.

Haziran 2014'te kanlı örgüt tarafından işgal edilen kenti kurtarmak için 17 Ekim 2016'da başlayan büyük büyük operasyon, 9 Temmuz'da zaferle bitti. Musul'dan geriye kalan ise, birçok mahallesi haritadan silinmiş ve enkaza dönmüş bir kent.

Havadan çekilen fotoğraflar, şiddetli çatışmaların yaşandığı noktalarda taş üstünde taş kalmadığını gösteriyor. Tarihi kentin son kurtarılan bölümü olan Eski Şehir, en çok yıkımın meydana geldiği yer.

Topraklarının neredeyse yarısını yitirdi

Halihazırda fiili başkent ilan ettiği Rakka'da da kuşatma altında tutulan IŞİD, geçen yıl elindeki toprakların dörtte birini kaybetti. Bu yılki kayıplarıyla birlikte, bu oran neredeyse yarıya yaklaştı. 2014'ten bu yana Irak'ta kaybettiği alan ise yüzde 65'in üstünde.

Kanlı örgüt, geçen yıl Irak Felluce ve Libya Sirte gibi çok önemli kalelerini yitirdi. Örgütün Ortadoğu'nun batısındaki en büyük merkezi El Bab ise, Türkiye'nin sınır ötesi Fırat Kalkanı Harekâtı'yla 23 Şubat tarihinde geri alındı.

5 kıta, 30'u aşkın ülke

IŞİD, Mayıs ayından bu yana İngiltere Manchester ve Londra, Filipinler Mindanao, EndonezyaCakarta, Fransa Paris ve İran Tahran'da saldırı düzenledi. bugüne kadar 30'dan fazla ülkeyi hedef alan ve sayıları 200'e yaklaşan saldırıların bazıları doğrudan örgüte üye teröristler tarafından yapıldı, bazılarında ise yerel militanlar kullanıldı.

Amerikan CNN International'ın Şubat ayında yaptığı derlemeye göre, beş kıtayı kana bulayan saldırılarda 2 binden fazla insan öldü. Irak ve Suriye'deki savaşta ölenlerin sayısı ise tam bilinmiyor. Örgütün katlettiği sivil veya askerlerin on binlerce olduğu tahmin ediliyor.