Abone Ol

İşçi Partisi’nin yeni lideri Kim Jong-un oldu

Kuzey Kore, 36 yıl sonra ilk kez toplanan İşçi Partisi Kongresi’nde parti liderliğine Kim Jong-un’un getirilmesini geçit töreni ile kutladı.

Kuzey Kore İşçi Partisi kurultay yaptı, Kim Jong-un kazandı

Kuzey Kore’de 36 yıl aradan sonra ilk kez toplanan İşçi Partisi Kongresi son buldu. 4 gün süren kongrede Kuzey Kore lideri Kim Jong-Un partinin Genel Başkanı seçildi. Yedinci kez gerçekleştirilen kongrenin son bulmasının ardından başkent Pyongyang’da bulunan Kim Il Sung Meydanı’nda geçit töreni düzenlendi.

Törene binlerce Kuzey Kore vatandaşının yanı sıra çok sayıda diplomat, asker katıldı. Binlerce kişinin katıldığı törende meşaleleri taşıyan Kuzey Koreliler, Kim Jong-Un’un partinin yeni lideri olmasını kutladı. Dans ve akrobatik gösterilerin yapıldığı törende yüzlerce havai fişek başkent Pyongyang’ı aydınlattı. Görkemli kutlamalar sırasında Kuzey Kore lideri Kim Jong-Un ve Kuzey Kore’nin eski lideri Kim Il-sung’ın fotoğrafları ve Kuzey Kore ve İşçi Partisi bayrağı taşındı. Törene katılan askerler de meşaleleriyle sergiledikleri birbirinden farklı gösterileriyle büyük alkış aldı.
(İHA)