Abone Ol

Irkçı Sırp işareti yapan Kezman'a Aziz Yıldırım nasıl tepki gösterdi?

Sırp yıldız Kezman'la yapılan sözleşmeye özel bir madde koyduran F.Bahçe Başkanı Aziz Yıldırım, olası problemlere karşı önceden tedbirini bakın nasıl almış?

Irkçı Sırp işareti yapan Kezman'a Aziz Yıldırım nasıl tepki...

Fenerbahçe Yönetimi, daha önce oynadığı maçlarda 'Çetnik selamı' yaparak Sırp milliyetçiliği ve ırkçılığı özendiren hareketlerde bulunan yeni transferi Mateja Kezman'ın 2. Anelka vakası olmaması ve baş ağrıtmaması için işini sağlama aldı!..

Sırp yıldız Kezman'la yapılan sözleşmeye özel bir madde koyduran F.Bahçe Başkanı Aziz Yıldırım, olası problemlere karşı önceden tedbirini almış oldu. Kezman'la yapılan 4 yıllık sözleşmeye, "Irkçı hareketlerde bulunması halinde F.Bahçe Kulübü'ne 5 milyon dolar öder" maddesini koyduran Yıldırım, bu şekilde Sırp golcünün maçlarda Çetnik hareketi yaparak tepki çekmesinin önünü kesmiş oldu.

"Siyaset yaptırmam"

Kezman transferinden önce sürekli söylenen, "Kezman ırkçı, F.Bahçe'nin başını ağrıtır" söylentileri üzerine harekete geçen Başkan Aziz Yıldırım, transfer pazarlığı sırasında ilk önce özel maddeyi konuştu.

Yıldırım, Kezman'a, "F.Bahçe bir spor kulübüdür. Burada ne siyaset yaparım ne de yaptırırım. Bu kulübe gelen sporcular sadece sporla ilgilenir. Herhangi bir problem istemiyoruz" dediği öğrenildi. Bunun üzerine Sırp golcüden söz alındı ve sözleşmeye özel madde konularak transfer gerçekleşti.

Bu arada G.Saray'ın Sırp futbolcusu Sasa İliç'in takım arkadaşlarına, "Kezman problemli bir adam. F.Bahçe'nin başını ağrıtır" şeklinde konuştuğu öğrenildi.

Kulübün resmi internet sitesinden yapılan açıklamada, Kezman ile ilgili olarak yapılan haberlerin kulüp hukukçuları tarafından dikkatle takip edildiği kaydedildi. Açıklamada, şöyle denildi: "Futbolcumuz MATEJA KEZMAN, henüz Türkiye'de hiçbir resmi ya da özel maç oynamadan kendisini aşırı milliyetçi olarak kamuoyu önüne getiren ve provakatif bir yaklaşım ile futbolcumuza karşı toplumda haksız bir önyargı yaratan bu haberler ile ilgili olarak RTÜK ve Basın Konseyi nezdinde her türlü girişim başlatılmıştır.

Provakatif bir yaklaşım ile Futbolcumuza karşı oluşturulan bu ortamda meydana gelebilecek olumsuz olaylardan da söz konusu yaklaşım sahiplerinin sorumlu olacağını önemle hatırlatmak isteriz. Benzer şekilde FIFA ve UEFA kuralları ile men edilen ''ırkçı yaklaşımlar konusunda'' Türkiye Futbol Federasyonunu da şimdiden göreve ve tedbir almaya davet ediyor, ırkçı ve siyasi söylemler ile sportif rekabetin gölgelenmesini engellemek görevi olan Türkiye Futbol Federasyonunun bu konudaki yaklaşımını güçlü bir şekilde kamuoyuna sunmasını bekliyoruz.

MATEJA KEZMAN, diğer tüm sporcularımız gibi kulübümüz ile olan sözleşmesinin devamı süresince, Fenerbahçe Spor Kulübü tüzük ve ilkeleri ile belirlenen kulüp ideallerine uygun bir sporcu olarak kulübün sportif başarısı için emek ve çaba harcayarak taraftarımızın beklentilerine uygun bir sporcu örneği olacaktır."

Türkiye/Emre bol