Abone Ol

İrem Çiçek'ten olay yaratan HAYIR yazısı: Hadi bugün Reis'e güvendin...

Medyafaresi.com yazarı İrem Çiçek, referandumda neden Hayır oyu vereceğini 8 maddelik bir yazıyla açıkladı. Bu yazı sosyal medyada olay oldu.

İrem Çiçek'ten olay yaratan HAYIR yazısı: Hadi bugün Reis'e güvendin...

İŞTE İREM ÇİÇEK'İN O YAZISI

1- Başkanlık sistemi için örnek aldıkları Amerika'da bile başkan partili değilken, senin seçeceğin başkan partili olup, bir de üzerine yüksek yargının %70 ini  seçme hakkını alırsa, yargı siyasetin emir eri olmaz mı?

2- Referandumdan evet çıkarsa, başkana tek başına kanun yapma yetkisini de veriyorsun. Sana referandum öncesi, ‘Başkan kanun değil, kararname çıkaracak, Meclis kanun çıkarınca kararname hükümsüz kalacak’ diyen olursa, gelme bu oyuna kardeşim!  Çünkü Meclisin çıkardığı kanunu Başkan veto edebilecek. Veto edilen yasa ancak Meclisin salt çoğunluğu ile (301 oy) tekrar kabul edilebilecek ki, bu dediğim tek adam yönetiminde imkansız kardeşim.

3- Başkan istediği zaman meclisi fesih edebilecek. Yani, senin seçtiğin vekillere hadi güle güle diyebilecek. Birilerinin ama o da tek adamdı dedikleri Mustafa Kemal Atatürk’e bile bu yetki verilmemişti kardeşim. Evet dersen, milli mücadelenin en temel taşı olan Milletin Meclisini, tek adamın dudağından çıkacak kelimeye teslim edersin kardeşim.

Bu durumda, oldu mu sana yargı, yasama ve yürütmenin tamamı adına konuşan, karar veren tek kişi!

4- Hatırla 2010 referandumunu! Yetmez ama evet kampanyalarını da aynı ekip yürütmüyor muydu? Ülkeyi bu referandum sonrası cemaate teslim etmediler mi? Bugün 2010’da yetmez ama evet diyenlerin bir kısmı nerede sevgili kardeşim? Vatana ihanetten ülkeyi terk etmediler mi?

5- İstikrar devam etsin diye evet diyeceğim diyorsan, 15 yıl iktidarda olan bir partinin ülkeyi getirdiği son durumu konuşalım kardeşim. Her gün terör haberi izliyor muyuz? Patlıyor muyuz kardeşim? Sınırımızı kim delik deşik etti? Referanduma aylar varken, sana terör sopasını gösteren, seçeceğin Başkanın Yardımcısı değil mi kardeşim? Madem referandumdan evet çıkarsa terörü bitirebilecek güce sahipler, bugün ölmene neden göz yumuyorlar, hiç düşündün mü kardeşim? Bu taktiği hatırla kardeşim! Kaybetmeye yaklaştıkları Haziran seçimi sonrası da aynısını yapmışlardı. Önce İçindeki korkuyu büyütüp, sonra bir süre rahatlık vererek oy topluyorlar. Bu defa farkına var kardeşim.

6- 15 Temmuz'u bize yaşatan cemaat kimin eseri? Biz avaz avaz yargıyı cemaat ele geçirdi dediğimizde, kim bize bu davaların arkasındayız diyordu? Bu vatanı için canını vermeye hazır askerleri yıllarca tutuklayıp, Genelkurmayı cemaate teslim edenler kimlerdi? Firari Savcı Zekeriya Öz’e özel aracını veren kimdi kardeşim? 15 Temmuz’u yaşamamıza sebep olanları büyütüp sonra aldatıldık diyen bir kişiye bunca yetkiyi verdikten sonra ya bir daha aldatılırsa kardeşim? Sonra ne olacak!

7- Bugün Dolar 4'e dayandı mı kardeşim? Gezi eylemleri zamanı 2'ye çıkan dolar sonrası eylemcileri hain ilan etmişlerdi onu da hatırladın mı? Başkanlık açıklamasından sonra büsbütün tırmanan doların sorumlusu kim kardeşim?  Senin cebindeki para erirken, yolsuzluklara imza atıp cebini dolduranları hatırladın mı kardeşim? Bir düşün ve sor kendine, istikrar bunun neresinde!

8- Referandumdan evet çıkarsa, gelecek başkan suç işlese bile Meclisin 2/3’ü yargılansın demediği sürece başkan ve ekibi suç işlemeye devam edecek. Bugünün Meclisinde dahi bu çoğunluğun sağlanabilmesi mümkün değilken, yarın nasıl olacak sevgili kardeşim?

Uzun lafın kısası, referandumda evet dersen başına gelecekleri engelleyecek bir supap olmayacak kardeşim. Hadi bugün reisine güvendin. O yanlış yapmaz dedin. Yarın reisin yerine geçecek kişiye güvenebilecek misin? Mesela tek adam olmak için bu ülkeyi kana bulayan Fetullah Gülen yarın gelse başına, kim koruyacak seni?

Bu defa iş ciddi. 15 yıl önce yapılan hataları düşünerek değil, bugün neler olduğuna bakarak, intikamsız kur geleceğini. Kindar olma, aklını kullan kardeşim.

İrem Çiçek'in yazılarını okumak için tıklayın