Abone Ol

İnternetin yeni fenomeni! 1 Kezban 1 Mahmut...

MEDYAFARESİ VİDEO- Geçtiğimiz günlerde ilk fragmanı yayınlanan 1 Kezban 1 Mahmut adlı yeni internet dizisi, sosyal medyada kısa sürede yoğun bir ilgi gördü.

İnternetin yeni fenomeni! 1 Kezban 1 Mahmut...

1 Kezban 1 Mahmut dizisinin fragmanını izlemek için tıklayın

Yayınlandıktan sadece 3 gün sonra 200.000 kişi tarafından fragmanı izlenen dizi, Türkiye'nin yeni fenomeni olma yolunda ilk sinyallerini vermeye başladı. Dizinin en dikkat çekici özelliği ise interaktif (etkileşimli) olması.

Nedir bu interaktif dizi ?
Sürekli gelişen teknolojinin getirdiği interaktif video özelliğini kullanan dizi, seyirciye senaryoya müdahale etme olanağı sunuyor. Sistemin çalışma prensibi ise şöyle: dizinin belirli yerlerinde seyirciye olayların gidişatı ile ilgili seçenekler sunuluyor. İzleyici bu seçeneklerden birisine tıklayarak tercihini yapıyor. Tercih yapıldıktan sonra ise dizinin akışı bu tercih doğrultusunda devam ediyor. Böylelikle izleyici kimi zaman Kezban'ın kimi zaman da Mahmut'un yerine düşünüp, onların adına karar vererek yaşanabilecek farklı ihtimalleri görebilme olanağına sahip oluyor.

İzleyici isterse sansürleniyor !
Diziyi izlemeye başlamadan önce izleyicilere sunulan ilk seçenek sansürle ilgili. Bu seçenek sayesinde seyirci diziyi ister sansürlü isterse sansürsüz izleyebiliyor.

Türkiye'de bir ilk !
Tüm bu özellikler ve daha bir sürü sürpriz yeniliğin bir araya gelmesiyle dizi, Türkiye'de bir ilki gerçekleştiriyor. Üstelik henüz sadece fragmanı yayınlanmış olmasına rağmen internette yüzbinlerce insan tarafından paylaşılıyor, üzerine yorumlar yapılıyor ve tartışılıyor. Bu açıdan bakıldığında da Türkiye'de ilk kez bir internet dizisi daha yayınlanmadan bu denli yoğun bir ilgiyle karşılanıyor...