Abone Ol

Instagram kullanıcılarına büyük şok

Instagram, geçtiğimiz Çarşamba akşamı büyük bir hata ile kullanıcıların dikkatini çekti.

Instagram kullanıcılarına büyük şok

Cumhuriyet'in haberine göre; Facebook tarafından satın alınan Instagram, bugün dünyanın en büyük fotoğraf paylaşım platformu. Tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de büyük bir ilgiyle kullanılan serviste geçtiğimiz akşam bir problem yaşandı.

Instagram kullanıcılarının büyük bir çoğunluğu, hesaplarına erişemedi. Uygulama, kullanıcıların oturumunu kapattı ve giriş yapılmasına izin vermedi. Kullanıcı bilgileri yanlış şeklinde bir hata mesajıyla dikkat çeken Instagram, bu durumu Twitter üzerinden kullanıcılarıyla paylaştı.

Sorunun sebebi net olarak açıklanmadı ve sadece bir “hata” olarak nitelendirildi. Kullanıcıların büyük bir bölümü hata mesajı aldıkları için hesaplarının çalındığını düşündü ancak Instagram bu konuda herhangi bir saldırıdan bahsetmedi. Ancak tedbir olarak hesaplarınızın şifresini değiştirmeyi düşünebilirsiniz.

Sorundan kaç kişinin etkilendiği söylenilmedi ancak Türkiye de etkilenenler arasında. Muhtemelen tüm Instagram kullanıcıları aynı sorunu yaşadı. Hata süresince hesabına erişmeyi denemeyen kullanıcılarda oturumu kapatma sorunu yaşanmadı ve normal şekilde erişim sağlandı.