Abone Ol

İnsaflı Dolandırıcı Sosyal Medyada Gündem Oldu

Elazığ’da iddiaya göre sahte araç kiralama firması üzerinden dolandırıcılık yapan şahıs, araç kiralamak isteyen depremzede olduğunu fark edince dolandırıcı olduğunu söyledi. Dolandırmaktan vazgeçip, üzerine bir de uyarıda bulundu.

İnsaflı Dolandırıcı Sosyal Medyada Gündem Oldu

İnsaflı dolandırıcı ile depremzede arasında geçen mesajlaşma sosyal medyada gündem oldu.

Kahramanmaraş da meydana gelen depremlerde 11 ilde binlerce insan yaşamını yitirdi ve yaralandı. Yaşanan felaketin ardından özellikle Malatya, Kahramanmaraş ve Hatay’dan depremzedeler Elazığ’a akın etti.

Elazığ’da iddiaya göre bir depremzede, araç kiralamak için internet sitesinden bulduğu bir araç kiralama firması ile telefonda görüşerek, mesajlaşmaya başladı. Dolandırıcı ile vatandaş arasındaki diyalog herkesi çok şaşırttı.

HOCAM BİZ DOLANDIRICIYIZ

Konuştuğu kişinin depremzede olduğunu anlayan dolandırıcı mesajda, “Hocam biz dolandırıcıyız. Ben depremzedeyi dolandıramam. Araç kiralama dolandırıcısı çok var. Dikkatli olun. Sahte sitelere paranızı kaptırmayın. Havale ve EFT ile sakın para atmayın. Allaha emanet olun.”

Dolandırıcı ayrıca, güvenli sitelerin linklerini depremzedeye göndererek, dikkatli olması konusunda bir kez daha uyardı.

Sosyal medyada paylaşılan mesajlaşma fotoğrafları binlerce etkileşim aldı.

Kaynak: İHA