Abone Ol

Mesut Özil'in maçtan önceki duası İngiltere'yi salladı

Arsenal forması giyen Türk kökenli müslüman futbolcu Mesut Özil'in her maçtan önce ettiği dua İngiltere medyasının gündeminde...

Mesut Özil'in maçtan önceki duası İngiltere'yi salladı

İngiltere'nin Arsenal takımında forma giyen Türk asıllı Alman futbolcu Mesut Özil sergilediği performansla Ada gündemine damga vuruyor.

Mesut Özil sahada dua ediyor, Londra'da camiye gidiyor

İngiltere’nin köklü gazetelerinden The Times, Arsenal forması giyen Mesut Özil ile yapılan özel bir röportaja yer verdi. Röportajda Mesut Özil'in dinine bağlı olduğu, sahada dua ettiği ve Londra’da ibadet için camiye de gittiği belirtilirken, futbolcunun, "Bunu kendim için yapıyorum. Benim inancımla ilgili. Tüm takım arkadaşlarım bana saygı gösteriyor. İnancıma, dinime saygı duyuyorlar. Ben de onların dinlerine saygı gösteriyorum" sözlerine yer verildi.

Mesut Özil’in Londra’da gördüğü ilgiden memnun olduğunu ifade eden gazete, futbolcunun başkentte herkes gibi normal bir hayat yaşadığını, arkadaşlarıyla sinemaya, tiyatroya, restoranlara gitmekten büyük zevk aldığını dile getirdi.

"ARSENAL'E WENGER İÇİN GELDİM"
2013 yılında Real Madrid'den Arsenal'e transferi ile ilgili de konuşan Özil, "Arsenal ile anlaşmamın en büyük sebebi Arsene Wenger. Wenger, çok deneyimli ve harika bir spor adamı. Böyle bir teknik direktörümüz olduğu için çok şanslı ve mutluyuz. Arsenal’i Wenger’den daha fazlasını öğrenmek ve kendimi daha fazla geliştirmek için geldim" diye konuştu.

Röportajda aile ilişkilerinden de bahseden Mesut Özil, ailesinin kendisini değerlerle, doğru ilkelerle yetiştirdiğini ve bu sebeple hep ölçülü olduğunu söyledi.

Özil, "Ailem bana doğru ilkeler verdi, bu sebeple kendimi hiç kaybetmedim. Daima aklı başında olmamı tembihlediler ve özel olmadığımı söylediler bana bir futbol yıldızı olma becerisine sahip olabileceğimi ama bunun beni erkek kardeşinden, kız kardeşlerinden daha iyi yapmayacağını, daima birbirinize saygı gösterip bir arada olmamız gerektiğini söylediler" ifadelerini kullandı. Yıldız futbolcu son olarak dünManchester City karşısında 2-1 kazanılan maçta iki asiste imza attı.