Abone Ol

İngiltere Kraliçesi'ne Suikast Girişimi Engellendi

Kraliçe Elizabeth'in kaldığı Windsor Kalesi'ne arbaletle girmeye çalışan bir kişi yakalandı. Olayın ardından internette şüpheliye ait olduğu iddia edilen ve suikast planının anlatıldığı bir video ortaya çıktı

İngiltere Kraliçesi'ne Suikast Girişimi Engellendi

İngiltere Kraliçesi II. Elizabeth'in Noel'i geçirdiği Windsor Kalesi'nde 19 yaşında bir kişi güvenlik ihlali nedeniyle gözaltına alındı.

Noel sabahı kalenin bahçesine girdiği belirlenen kişinin yanında arbalet taşıdığı belirlendi. Polis sözcüsü kişinin bahçeye girmesiyle birlikte güvenlik prosedürlerinin başladığını ve şüphelinin hiçbir binaya giremediğini açıkladı.

Gözaltına alınan kişinin akıl hastalığı şüphesi nedeniyle, doktorlar tarafından gözetim altında tutulduğu belirtildi.

ARBALETLE SUİKAST GİRİŞİMİ ŞÜPHESİ
Windsor kalesine zorla girme teşebbüsünün ardından, The Sun gazetesinin ele geçirdiği bir video olayla ilgili suikast girişimi şüphelerini artırdı.

Videoda genç ve maskeli bir kişinin elinde bir arbelet tutarak, "Üzgünüm. Yaptıklarım ve yapacağım şeyler için üzgünüm. İngiliz Kraliyet Ailesi'nin Kraliçesi II. Elizabeth'e suikast girişiminde bulunacağım. Bu, 1919 Amritsar katliamında ölenlerin intikamı olacak" ifadelerini kullandığı görülüyor.

AMRİTSAR KATLİAMI NEDİR?
Videodaki şüphelinin söz ettiği Amritsar katliamı, 1919 yılından Hindistan'ın Pencap kentinde yaşanmıştı. 13 Nisan 1919'da isyan karşıtı tedbir olarak hazırlanan bir tasarıyı protesto etmek için toplanan 10 binden fazla Hintliye, İngiliz birlikleri tarafından ateş açılmış, çıkan olaylarda resimi rakamlara göre 379 Hindistanlı hayatını kaybetmiş, 1200 kişi de yaralanmıştı.

İngiltere polisi, video ile ilgili soruşturmanın devam ettiğini açıklarken, Windsor Kalesi'ne girmeye çalışan kişiyle videodaki kişinin aynı kişiler olup olmadığına ilişkin bir açıklama yapılmadı.