Abone Ol

İngilizce öğretmeni Facebook paylaşımından açığa alındı

Yalova Tanşu Aksoy İlkokulu’nda öğretmenlik yapan Aslı Akdemir, Başbakanlık İletişim Merkezi’ne yapılan şikayet sonrası kimi karikatürler de dahil olmak üzere Facebook paylaşımlarından ötürü sakıncalı bulunarak açığa alındı.

İngilizce öğretmeni Facebook paylaşımından açığa alındı

Akdemir, şehirde son üç ayda açığa alınan dördüncü muhalif sendika üyesi öğretmen...

Savcılık ifadesinde, Akdemir’e Facebook paylaşımları tek tek gösterilerek, Gezi Parkı gösterilerinde ölenlerden Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı sorumlu tutup tutmadığı soruldu. Akdemir, “Hayır. Bu kişiler Erdoğan’ın iktidarda olduğu dönemde öldürülmüşlerdir. Ölümlerin aydınlatılmasında da kendisi sorumludur” dedi.

Bir paylaşımda, “alkolün yararlarından söz ettiği” iddia edildi. Deniz Gezmiş ve arkadaşları ile Mahir Çayan’ın fotoğrafını içeren paylaşımı nedeniyle “THKP-C / THKO örgütlerine sempatiniz var mı? Bu örgütlerle bir ilişkiniz var mı ya da geçmişte oldu mu?” sorusu yöneltildi. “Ne mutlu Türkü söyleyene” yazılı fotoğrafı paylaşması sorulması üzerine Akdemir, “İnsanların etnik kökenlerine göre muamele görmelerini doğru bulmadığım için bu paylaşımı yaptım” dedi. Militan cihatçılarla ilgili birkarikatür paylaşımı nedeniyle kendisine “İslam dinine inananların militan terörist olduklarını mı düşünüyorsunuz?” diye soruldu.

İdari soruşturma sonucunda Facebook’ta, “cumhurbaşkanına hakaret ettiği, siyasi parti lehine veya aleyhine propaganda yaptığı, terör örgütleriyle mücadele eden devleti katliam yapmakla suçladığı, İslam’a inananları terörist, ateistleri zararsız gösterdiği” iddia edildi. Armutlu Kaymakamlığı tarafından “görevi başında kalmasında sakınca görüldüğünden” 18 Mart’ta açığa alındı.

Akdemir, hakkındaki soruşturmanın 11 Şubat’ta İlçe Milli Eğitim Müdürü Ömer Faruk Dursun ve Din Hizmetleri Eğitiminden sorumlu Şube Müdürü Bülent Akmeşe ile zümre toplantısında yaşadığı tartışma sonrasında açıldığını iddia etti.

Akdemir’in iddiasına göre toplantıda öğretmenler “Seçmeli ders seçimlerinde velilerden tepki alıyoruz. Okul müdürümüz kendi belirlediği üç dersi seçmeleri için velileri yönlendirmemizi istiyor” dedi. Diğer öğretmenler de ayrılan ders saatininİngilizce öğrenimi için yeterli olmadığını anlattı.

Akmeşe ise matematik ve İngilizce saatlerinin yeterli olduğunu savunarak, “Öğrencilerin ahlaklı bireyler olarak yetiştirilmeleri için Peygamberimizin Hayatı, Kuran gibi seçmeli dersleri seçmeleri gerekiyor. Dinimizi orada burada değil, okulda öğrenmeleri önemlidir” dedi.

Akdemir söz alarak, “Ahlaklı olmak için dine ihtiyacımız olduğunu mu söylüyorsunuz? Bu rahatsız edici bir cümle” dedi.

Akmeşe ise “Ben ahlakımı dinden alıyorum, siz nereden alırsınız bilmem. Veliler bu dersleri seçme konusunda ikna edilmelidirler” dedi.
Çıkan tartışma üzerine Akdemir toplantıyı terk etti ve suç duyurusunda bulundu. Kısa bir süre sonra Akdemir, BİMER’e şikayet edildi.