Abone Ol

İngiliz basınının haberine İletişim Başkanı Altun'dan yalanlama!

The Guardian gazetesinde yayımlanan ve Britanya'nın Türkiye'de bir şirketten satın aldığı 400 bin koruyucu ekipmanı belirli standartlara uymadığı gerekçesiyle iade edeceği haberi üzerine Altun, Twitter hesabından açıklama yaptı.

İngiliz basınının haberine İletişim Başkanı Altun'dan yalanlama!

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Türkiye'den Britanya'ya gönderilen 400 bin koruyucu ekipmanın standartlara uymadığı gerekçesiyle iade edileceğine dair haberleri değerlendirdi. Altun, "Ülkemizi karalama amaçlı bir kampanyanın ürünü olduğu aşikar olan bu tarz haberlerin, bazı kişiler ve medya kuruluşlarınca bu denli sevinçle rağbet görmesi üzücüdür" ifadelerini kullandı.

Altun, "Ancak ülkemizi karalama amaçlı bir kampanyanın ürünü olduğu aşikar olan bu tarz haberlerin, bazı kişiler ve medya kuruluşlarınca bu denli sevinçle rağbet görmesi üzücüdür. Gelgelelim hakikat tecelli etmekte, yalanı kendilerine rehber edinenlerin mumu her yatsıda sönmektedir. Medya eğer yalanın, batılın ve sansasyonun girdabına kapılıp da doğrunun, hakkın ve hakiki haberin peşinden gitmeyi bırakırsa orada demokrasi savunusundan değil, olsa olsa halk ve demokrasi düşmanlığından söz edilebilir. Yaşasın demokrasi, yaşasın hakikat" ifadelerini kullandı.

Ne olmuştu? 

Britanya'nın Türkiye'den satın aldığı ve gecikmeli bir şekilde teslim edilen 400 bin kişisel koruyucu ekipmanın standartlara uymadığı belirtildi. Britanya Sağlık Bakanlığı kaynakları iade edilecek ekipmanların ücretinin geri alınacağını belirtti.