Abone Ol

Independent sordu: Neden Türk bayrağı asmadınız?

İngiliz The Independent Gazetesi Avrupa ülkelerini, Brüksel ve Ankara'da yaşanan terör saldırılarına farklı tepki göstermekle suçladı. Gazete 'neden Türk bayrağı asmadınız' diye sordu?

Independent sordu: Neden Türk bayrağı asmadınız?

İngiliz The Independent Gazetesi, Belçika 'da yaşanan terör olayının ardından Belçika bayrağı asarak terörü lanetleyen İngiliz hükümetini Ankara'ya karşı aynı hassasiyeti göstermediği için eleştirdi.

Brüksel'de yaşanan terör olayının ardından Paris Belediye Başkanı'nın ünlü Eyfel Kulesi'nin Belçika bayrağının renklerine bürüneceğini açıkladı.

NEDEN AYNI SEMPATİ ANKARA İÇİN GÖSTERİLMEDİ?
İngiltere'nin Başbakanlık konutunda Belçika bayrağını yarıya çektiğini hatırlatan gazete, “Aynı sempati neden Ankara için de gösterilmedi? “ sorusunu sordu.

NEDEN TÜRK BAYRAĞI ÇEKİLMEDİ?
“Ankara'da geçen hafta çok sayıda kişinin öldüğü ve 36 kişinin yaralandığı terör saldırısından sonra Downing Street neden Türk bayrağı çekmedi ? diyen İndependent, Ankara'da art arda yaşanan patlamaları ve verilen kayıpları hatırlatarak, Avrupa sessizliğini korurken Türkiye'de daha fazla kişi yaşamını kaybettiğini vurguladı.

DAVUTOĞLU: YANLIŞ POLİTİKADAN KAYNAKLANIYOR
Independent Gazetesi'nde bir yazı çıktı. Bütün Avrupa'da bir yas halinin yaşanıyor olması takdir ediliyor dedi. Ama aynı dayanışmayı Ankara'da katledilen insanlar için Türk halkı için niye yapmadınız diye sordu gazete. Ama maalesef Türkiye'de hala aynı soruyu soramayanlar var. Biz haksızlık gördü mü karşılarında Ağrı dağı gibi dimdik dururuz.

BUGÜN ACI ONLARIN DA KAPISINI ÇALDI
Senin teröristin, benim teröristim ayrımı yapanlar orta ve uzun vadede büyük bedeller ödeyeceklerini görmeliydiler, görmeye de başlamışlardır. Bugün acı gerçek onların da kapısını çaldı. Gerek Avrupa'da gerek Türkiye'deki alçak saldırıların karşısında Batı'nın, uluslararası toplumun yanlış Suriye politikaları kaynaklanıyor.

ORTAK HAREKET EDELİM ÇAĞRISI
Bugün Avrupalı dostlarımız bizimle hareket etmezse PKK, DEAŞ bir olur ve Türkiye'ye ve bütün Avrupa'ya saldırılarını sürdürür. PYD ve YPG, DEAŞ'ın panzehiri değildir. PKK'nın uzantısı olan bu terör örgütleri DEAŞ kadar alçaktırlar. PYD ile DEAŞ'ı birbirinden farklı görmeyi bıraktığımız gün Avrupa daha güvende olacaktır.