Abone Ol

İnci Ertuğrul canlı yayında çılgına döndü: 12 yaşındaki kıza nasıl kıyarsınız?

Medyafaresi.com özel haberi- Ünlü sunucu İnci Ertuğrul, ‘Kaybolan Çiçekler’de İzmir'in Kiraz İlçesi'nde yaşları 12 ile 15 arasında değişen kız çocuklarının para karşılığı 'çocuk gelin' yapılmasına daha fazla dayanamadı ve programda kalem kırdı.

İnci Ertuğrul canlı yayında çılgına döndü: Nasıl kıydınız

Fox’ta her sabah saat 10.00’da yayınlanan Kaybolan Çiçekler, Kiraz’da kaçırılan her ikisi de 14 yaşında olan Şerife ile Ebru’nun peşine düştü. İki kız çocuğunun izi sürülürken, 44 bin nüfuslu ilçede yıllardır yaşları 12-13-14-15 olan kız çocuklarının kaçırılıp alıkonulduğu, bir süre sonra ailelerine ödenen para karşılığı çocuk gelin olmaya mahkum edildikleri ortaya çıktı. Şerife’nin annesi Necibe Avşar ile Ebru’nun babası Abdullah Sakal’ı programa konuk eden İnci Ertuğrul, bugün yayınlanan bölümde 3 yıl önce kaçırılan 12 yaşındaki F.’nin dramını dinlerken duyduklarına dayanamadı. Şuan 15 yaşında olan F., 3 yıl önce evlerinin kapısından 4 kişi tarafından kaçırılıp, Ödemiş’e götürüldüğünü, 5 ay alıkonulduğunu, kanaması başlayınca hastaneye kaldırıldığını böylelikle kurtulabildiğini anlattı. Aylarca psikolojik tedavi gördüğünü söyledi. Duyduklarına daha fazla dayanamayan usta sunucu İnci Ertuğrul, elindeki kalemi kırarak, isyan etti.

Ertuğrul, ”İnsanın aklı almıyor. Aynı şeyi bir daha bir daha soracağım. Anlaşılana kadar sormaya devam edeceğim. 12 yaşındaki bir beden bebeklikten çocukluğa yeni geçmiş, Allah aşkına bu nasıl bir kafa, bu nasıl bir zihniyet bu nasıl bir anlayış buna nasıl susulur? Buna nasıl yardım edilir? Nasıl kıyarsınız ona siz? 12 yaş. Gözünüzün önüne getirebiliyor musunuz? Sizin kızınıza biri yapsa… O kadarını anlatabiliyor. Aylarca hastanede yatmış, başına neler gelmiş, her tür istismara uğramış” diyerek, elindeki kalemi gösterdi. Tepkisine “Hani şu kalemi kırarlar ya bugün bu kalemi emniyet müdürü de kıracak, belediye başkanı da kıracak, kaymakamı da kıracak, bakanı da kıracak, içişleri bakanı da kıracak. Kimse kusura bakmasın” sözleriyle devam eden Ertuğrul, kalemi kırdı.

KAYBOLAN ÇİÇEKLER 3 KAYIBI BULDU

Öte yandan Kaybolan Çiçekler, 6'ncı günde 3 kaybı bulup ailelerine kavuşturdu. Gebze Darıca’da 16 Ocak Pazartesi günü kaybolan 16 yaşındaki  Elif T.’nin babası Sinan Tepe, Kaybolan Çiçekler’den yardım istedi. Programın Kayıp Alarmı bölümünde fotoğrafları yayınlanan Elif, ihbarlar üzerine geçtiğimiz Cumartesi günü Gölcük’te bulundu. Küçük kız ailesine teslim edildi.

İstanbul'da 16 Ocak günü  kaybolan 16 yaşındaki Can B.'yi, Kayıp Alarmı bölümünde Kayıp Çiçekler aramaya başladı. Canlı yayında oğlunu arayan babasının sesini duyan Can, evine döndü..

Aydın'da da bir baba, 4 yaşındaki Poyraz Efe'yi boşanma davaları olan anneden kaçırıp Bursa'ya götürdü. Çocuğun geçici velayeti kendisinde olan anne, gözyaşıyla Kaybolan Çiçekler'e başvurdu. Kaybolan Çiçekler ekibi, hemen kolları sıvadı. Poyraz Efe'nin halalarıyla irtibat kurdu. Halalar babayı, ikna etti. Baba, Bursa'ya giden ekibe  küçük çocuğu teslim etti.