Abone Ol

İnce bacaklar için baldıra botoks

ÖZELLİKLE ilerleyen yaşlarda kadınların yüzlerinin daha gergin görünmesi için başvurduğu botoks artık başka bir amaca da hizmet ediyor.

İnce bacaklar için baldıra botoks

İngiltere’de kadınlar daha ince bacaklara sahip olabilmek için baldırlarına botoks enjekte ettirmeye başladı. Londra’daki birçok klinikte yaklaşık 300 sterline gerçekleştirilen “baldır botoksu” isimli işlem kapsamında hastaların baldırlarındaki kaslara Botulinum toksini enjekte ediliyor. Toksinin sinirleri paralize etmesi sonucu kasların doğal bir şekilde kasılması engelleniyor ve bu sayede bacaklar daha ince ve narin bir görüntüye kavuşuyor.

‘ZAMANLA KASLARI ERİTİR’

Ancak uzmanlar, baldır botoksunda vücudun diğer bölgelerine uygulanandan çok daha fazla toksin kullanıldığını, bunun da zamanla kasların erimesine ya da kalıcı şekilde deforme olmasına yol açabileceğini savunuyor. Bacaklara uygulanan botoksun insanın yürüme biçimini değiştireceğini, zamanla kalça ve dizlerde ağrılara da neden olabileceğini söyleyen birçok doktor, bu prosedürün oldukça tehlikeli olduğunu ifade ediyor.