Abone Ol

İnadına Kene!!! Leman'dan 25 Bin YTL'lik tazminat davası açan Başbakan Erdoğan'a şok cevap!!!

Başbakan Erdoğan karikatürcülere karşı üstüste dava açıyor. Leman Dergisi'ndeki "Reco Kongo Kenesi"ne dava açan Başbakan, Leman'ın tepkisi karşısında bakalım ne diyecek?

İnadına Kene!!! Leman'dan 25 Bin YTL'lik tazminat davası açan Başbakan...

İŞTE LEMAN'IN YENİ KARİKATÜRÜ VE BAŞBAKAN'IN TAZMİNAT DAVASININ AÇIKLAMASI

BAŞBAKAN'DAN LEMAN'A DAVA

LeMan Dergisi'nin 06.07.2006 tarihli kapağında "RECO KONGO KENESİ TÜRKİYE'NİN ANASINI AÄžLATIYOR" başlığı ve vatandaşın konuşma balonunda "Sökmesi daha tehlikeliymiş emsin dursun. Belki doyunca kendiliğinden düşer" yazan ve yine kapak yazısında "Dünyanın en bozuk gelir dağılımı yurdum insanına. En yüksek vergi veren yurdum insanı. En pahalı benzin alan yurdum insanı.Telefonla en pahalı konuşan yurdum insanı. Ve sırtına yapışan keneyi atamayan da yurdum insanı. AKP araştırmaları nda birinci parti görünmeye devam ediyor.. Türkiye'deki siyasi çaresizlik tarihin çöplüğüne gömülmüş liderlerden bile alternatif arayışlara yöneltiyor." açıklamaları yer almaktadır.

T.C. Kimlik No: 17291716060 olan Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti Başbakanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "...doğrudan doğruya ve açıkça kişiliği hedef alınarak habis, kan emici, asalak, parazit, musallat olduğu canlı için bir ölümcül hayvan olarak Kırım Kongo Kenesi suretinde tasvir" edildiği iddiasıyla; LeMan Dergisi kapağında yer alan bu karikatür ile "..Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı ve AK Parti Genel Başkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın Yüce Türk Halkı nezdinde sahip olduğu itibarını zedelemeye, siyasi kişiliğini karalamaya, toplumun kin ve nefret duyguları na maruz bırakmaya yönelik olduğu, Recep Tayyip Erdoğan'ın şahsiyet haklarına tecavüz niteliğinde, onur ve saygınlığına saldırı kastı taşıdığı" iddia ve görüşüyle 25.000 (yirmibeşbin YTL) manevi tazminatın LeMan Dergisi'nden ve karikatürist Mehmet Çağçağ'dan kanuni faizi ile birlikte tahsili için dava açılmıştır.Ankara 14. Asliye Hukuk Mahkemesi'nde açılan davanın ilk duruşması 1 Kasım 2006 tarihinde yapılacaktır..