Abone Ol

Türkiye'nin En Yetenekli Ailesi: Aldıkları Toplam Maaş Dudak Uçuklatıyor

Oda TV, "AKP’nin imtiyazlı ailesinin aldığı maaş dudak uçuklatıyor" başlığıyla bir ailenin maaşını açıkladı. Bakın Sayan Ailesi ne kadar kazanıyormuş?

Türkiye'nin En Yetenekli Ailesi: Aldıkları Toplam Maaş Dudak Uçuklatıyor

İşte Odatv'deki o iddialar:

Çifte maaşlı Sayan’ın Bakan Yardımcılığı görevinden, 15 Ocak’tan itibaren 27 bin 717 TL aldığı, Türk Telekom Yönetim Kurulu Üyeliği'nden ise aylık ortalama 33 bin 849,61 TL kazandığı belirtildi.

6 NET MAAŞ İKRAMİYE

Türk Telekom Yönetim Kurulu, yaptığı toplantıda 19 Mart 2021 tarihinde yaptığı toplantıda, Yönetim Kurulu Üyelerinin ne kadar maaş alacaklarını belirledi. Karara göre, yönetim kurulu üyelerine aldıkları maaşların yanı sıra bir yıl içerisinde altı net maaş da ikramiye verilecek

MİLYONLUK İHALELERLE GÜNDEME GELMİŞTİ

Eski Bakan Fatma Betül Sayan Kaya’nın kardeşi Nazmiye Sümeyye Sayan, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Meclisi üyesi olarak görev yapıyor. Sümeyye Sayan, AKP’li belediyeden aldığı milyonluk ihaleleriyle gündeme gelmişti.

DİĞER KARDEŞİ BÜYÜKELÇİ

Sayan kardeşlerin bir diğeri Ayşe Hilal Sayan Koytak ise Başbakanlık Müşavirliği ve Aile Bakanlığı’nda Müsteşar Yardımcılığı görevi yapmış, daha sonra da Kuveyt’e Büyükelçi olarak atanmıştı.

TÜRKSAT'TA YÜKSEK MAAŞ İDDİASI

Öte yandan “ailenin eniştesi” Hilal Sayan’ın eşi Enes Koytak’ın da TÜRKSAT’ta yıllarca yüksek maaşla araştırmacı sıfatıyla çalıştığı iddia edilmişti.

ERKEK KARDEŞİ TÜRK TELEKOM YÖNETİM KURULU BAŞKANI

Fatma Betül Sayan Kaya’nın kardeşi Ömer Fatih Sayan bir dönem Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) Başkanı olarak görev yaptı. Ömer Fatih Sayan daha Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı olarak atandı. Sayan’ın yükselişi bununla sınırlı kalmadı ve Türk Telekom Yönetim Kurulu Başkanı yapıldı. (kaynak:odatv)