Abone Ol

İmamoğlu'nun Gizli Toplantısı Sızdı! Genel Merkeze Rest Çekip Mansur Yavaş'a Laf Soktu

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, 22 Haziran Çarşamba günü Adalar'da partisinin belediye başkanları ile bir araya geldi. Adalar'da gerçekleşen toplantıda İmamoğlu'nun belediye başkanlarına yaptığı konuşma sızdı.

İmamoğlu'nun Gizli Toplantısı Sızdı! Genel Merkeze Rest Çekip Mansur Yavaş'a Laf Soktu

 İmamoğlu'nun yaptığı konuşmayı CHP'li eski vekil, gazeteci Barış Yarkadaş tv100 ekranlarında aktardı. Yarkadaş, İmamoğlu'nun amacını açıkladı. İmamoğlu'nun Adalar'daki konuşması adaylık resti olarak değerlendirildi. 

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, 22 Haziran Çarşamba günü Adalar'da partisinin belediye başkanları ile bir araya geldi. İmamoğlu Adalar'da belediye başkanlarına çarpıcı açıklamalarda bulundu. Basına kapalı yapılan toplantıda İmamoğlu'nun açıklamaları sızdı.

İmamoğlu'nun belediye başkanlarına yaptığı konuşmanın ayrıntılarına CHP'i eski vekil, gazeteci Barış Yarkadaş ulaştı. Yarkadaş, ulaştığı bilgileri tv100'ün sevilen programlarından Sağlı Sollu'da anlattı.

Yarkadaş, İmamoğlu'nun yaptığı konuşmayı, "İmamoğlu, Belediye Başkanları ile yaptığı toplantıda genel siyasete ilişkin konuşmalar yapacağını, Türkiye'nin kazanılması için İstanbul’un önemli olduğuna dair vurgular yapmış ve toplantıda Türkiye’nin aktif aktör siyasetçilerinden biri olduğunu işaret etmiş." diyerek aktardı.

İmamoğlu'nun o toplantıda, "Kimse bana siyaset konuşma diyemez" diyerek Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'a da taş attığı belirtildi. Yavaş, ülke gündemi ile ilgili sorulara, "Ben siyaset konuşmuyorum, Ankara ile ilgili konularda konuşalım" diyerek yanıt veriyor. İmamoğlu'nun bu açıklaması ile CHP Genel Merkezi'ne de rest çektiği ifade ediliyor.


Yarkadaş İmamoğlu'nun belediye başkanlarına şu konuşmayı yaptığını aktardı:

“Bu süreçte, 7 yıllık yoğun bir süreç var. Bunun için genç ve dinamik sabah akşam çalışacak biri olmalı. Ayrıca kimse bana siyaset konuşma diyemez. Bu ülkede siyaset konuşacak 5 kişiden biri benim. Bu ülkede siyaset gündemi belirleyen 5 kişiden biri benim.”

Yarkadaş konuşmasına şu şekilde devam etti:

“Genel Başkan eylül ayında adaylığını açıklarsa adaylık tartışması biter. Ekrem bey de Genel Başkanın aday olduğu yerde, çıkıp da 'Ben adayım' demez. Ekrem bey siyasi sürecin nasıl şekilleneceğini görmek ister. Kılıçdaroğlu, adaylığını açıkladıktan sonra Genel Başkanvekilliğini Faik Öztrak'a bırakmak istiyor. Partinin Öztrak başkanlığında seçime gireceği görülüyor. Seçim işlerini yürütmesi gereken birinin olması gerekecek. Listeleri götüreceksiniz, getireceksiniz. İmza işlerini halledecek...

Sayın Genel Başkan aday olur, Cumhurbaşkanlığını kazanırsa o rüzgarla ilk kurultayda Genel Başkanın işaret ettiği isim seçilir. Faik Öztrak olur başka biri olur ama şu anda en fazla Faik Öztrak'ın adı konuşuluyor.

Sayın Genel Başkan seçime girdi ve seçimi kaybetti... O gece CHP'de kurultay tartışması başlar, Ekrem İmamoğlu CHP Genel Başkanı adayı olduğunu açıklar. Dünkü Adalar'daki konuşmasında 7 yıllık bir süreç diyor. Bu İmamoğlu'nun uzun vadeli düşündüğünü gösteriyor. CHP Genel Başkanı seçilebilir mi? Seçilebilir. Ne olur? CHP Genel Başkanı seçilir, seçildikten sonra 'Ben CHP'nin doğal Cumhurbaşkanı adayıyım' der. Çünkü Tayyip bey kazanırsa Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi devam edecek. İmamoğlu kurultayda kazanırsa hem CHP Genel Başkanı olur hem de İBB Başkanı olur, görev süresi bitmediği için. İmamoğlu'nun kafasında ikinci dönem İBB Başkanlığı olduğunu düşünmüyorum.”