Abone Ol

İmamoğlu'nun Avukatından Açıklama

YSK üyelerine hakaret ettiği iddiasıyla yargılandığı davada hakkında 4 yıl 1 aya kadar hapsi istenen İmamoğlu'nun avukatı Kemal Polat yaptığı açıklamada, "Bir ceza verilmesi hukuken mümkün değil. YSK üyelerine yönelik bir kasıt da içermeyen sözlerden dolayı ceza verilmesi komedi" dedi

İmamoğlu'nun Avukatından Açıklama

31 Mart 2019 seçimlerinin şaibeli şekilde iptal edilmesinin ardından 'YSK üyelerine hakaret etmekle' suçlanan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun yargılandığı davada mütalaasını açıklayan savcılık, 4 yıl 1 aya kadar hapis cezası istedi.

Konuyla ilgili Cumhuriyet'e konuşan İmamoğlu'nun avukatı Kemal Polat, herhangir bir ceza verilmesinin hukuken mümkün olmadığını açıkladı.

Polat, "Çünkü YSK üyelerine yönelik herhangi bir beyan yok. Bu olayların gelişiminden ve müvekkilimin ifadesinden tüm basında yer alan olayın yansımalarında açıkça belli. Zorlamayla müvekkilimin kastı bu olmamasına ve bunu defalarca beyan etmiş olmasına rağmen 'zorlamayla niyet okumak hukukun koruyabileceğive hukukun sınırları içerisinde kalarak verilmiştir' denilebileceği bir kararın konusu olamaz" dedi.


"MAHKEMENİN BU KOMEDİYE ALET OLACAĞINI DÜŞÜNMEK İSTEMİYORUM"

Adil yargılama konusundaki şüphelerini dile getirdiğini ifade eden Polat, "Kişilerin siyasi mensubiyetlerinin yargılama sırasında rol oynamaması gerektiği düşüncemizi de söyledik" diye konuştu.

Polat, "Hukuken olmayan ve YSK üyelerine yönelik bir kasıt da içermeyen sözlerden dolayı ceza verilmesi komedi. Bu komediye sayın mahkemenin alet olacağını düşünmek istemiyorum. Detaylı savunmalarımızı yapacağız" şeklinde konuştu.