Abone Ol

İmamoğlu'ndan Vız Gelir Tırıs Gider Sözleri için Özür

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, gündeme oturan açıklaması ardından özür diledi.

İmamoğlu'ndan Vız Gelir Tırıs Gider Sözleri için Özür

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, Karadeniz gezisi sırasında aralarında Nagehan Alçı, Ertuğrul Özkök, Akif Beki'nin de bulunduğu isimlerle olan fotoğrafına gelen eleştirilere yönelik kullandığı "Bu kardeşiniz için vız gelir tırıs gider. Hiç umurumda değil" ifadeleri nedeniyle özür diledi.

İmamoğlu, katıldığı bir programda, Karadeniz gezisine davet ettiği gazeteci tercihine yönelik eleştirelere verdiği ‘Vız gelir tırıs gider’ ifadelerine ilişkin konuştu. İmamoğlu, "Ben çiftçi çocuğuyum, benden kibir doğmaz. Bu açıklamaları yapan arkadaşlardan, sadece ve sadece dün bir konuşmada kullandığım 'vız gelir tırıs gider' sözlerimden dolayı özür diliyorum" diye konuştu.

İmamoğlu sözlerinin devamında şunları kaydetti:

"Bir fotoğrafla linç edilen yok sayılan tabiri caizse kaptanlığını yaptığım gemiden inilen artık yok sayılan oy vermem denilen bir kişi durumuna düşürülürse insanın kalbi kırılıyor canı yanıyor birkaç cümle de yanlış laf kurabiliyorum. o yanlış kurduğum laflar için özür diliyorum altını çizeyim."

İMAMOĞLU NE DEMİŞTİ?

İmamoğlu, Karadeniz turuna davet ettiği gazeteciler üzerinden gelen eleştirilere yanıt vermiş; "Bir fotoğraf üzerinden kurban etmeye çalışan insanlar olabilir, benimle aynı şeyi düşündüğünü, aynı şeyleri inandığını söyleyen ne yazık ki anlık hırslarına yenilmiş insanlar olabilir ya da bir takımın renkleri üzerinden ayrıştırma gayreti içinde olanlar olabilir. Başkalarının değirmenine su taşıdıklarının farkında olmayanlar da olabilir bunun içerisinde, farkında olup yapanlar da olabilir. Ama bu kardeşiniz için vız gelir tırıs gider. Hiç umurumda değil" ifadelerini kullanmıştı. İmamoğlu'nun "Vız gelir tırıs gider" ifadesi, büyük tepki çekmişti.