Abone Ol

İmamoğlu'ndan suya şok zam broşürlerine tepki: Çok komik

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, "Suya şok zam" başlığıyla hazırlanıp arabalara ve evlerin posta kutularına bırakılan afişlerle ilgili canlı yayında açıklama yaptı.

İmamoğlu'ndan suya şok zam broşürlerine tepki

"Siyasi propaganda ise ambleminizi basın" diyen İmamoğlu, "Şu broşürü yapanlar, bunun elektrik ve gaz fiyatları için olanını da yaparlarsa doğru yapmış olurlar" ifadesini kullandı.

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, "Su fiyatlarına gizlenerek yüzde 80 zam yapıldı" iddialarına ilişkin yaptığı açıklamada, "Bu nasıl propaganda, çok komik. Şu broşürü yapanlar, bunun elektrik ve gaz fiyatları için olanını da yaparlarsa doğru yapmış olurlar." dedi.

İmamoğlu'ndan suya şok zam broşürlerine tepki: Çok komik - Resim: 1

İmamoğlu, Fatih Altaylı'nın sunduğu Teke tek programına konuk oldu. Fatih Altaylı'nın "Su için indirim yapacağız dediniz. Miktarı AK Parti indirdi. Şimdi suya zam yapacağınız söyleniyor. Suya zam niye yapılıyor? İndirim niye, zam niye?" sorusuna İmamoğlu, şu şekilde yanıt verdi:

"YAPILAN SU ZAMMI NORMAL BİR ZAMDIR"

"Milyonlarca arabaya, posta kutusuna konuldu. Bu nasıl propaganda, çok komik. Biz dedik ki, toplumun suyla ilgili hassasiyeti var, ekmekle olduğu gibi. Biz Türkiye'nin en ucuz halk ekmek dağıtımını yapıyoruz. Zarar etmememize rağmen. Fakiri fukarayı sübvanse ediyoruz.

Şu anda toplumun hassas alanlarını desteklemek durumundayız. Şubat, Mart'ta suyun fiyatını dengelemek durumundayız. Arkadaşlarımız yarın İSKİ genel kurulunda tartışılacak. Suyu az ve öz kullanan, ki bunlar dar gelirli aileler indirimden az faydalandılar, çok kullananlar, işyerleri çok indirimden faydalandılar.

Şu an İSKİ'nin bütçesinin ciddi bir kısmı enerji. Türkiye'deki elektrik, doğalgaz, yakıt zammı ortada. Hiçbir zammın kaynağı büyükşehir belediyesi olma şansı yok. Konuştuğumuz şey yüzde 20 civarında zam. Bu zam olmadan İSKİ yatırım yapamaz. Türkiye'de zam olmasın biz de yapmayalım. Bugün yapılan su zammı normal bir zamdır. Talep edilen zammın da altında bir oranda yapılmaktadır."

İBB Halk Ekmek AŞ Yönetim Kurulu Başkan Vekili Özgen Nama da hazırlanan afişlere tepki gösterdi. Twitter hesabından arabalara bırakılan afiş görsellerini paylaşan Nama, "İstanbul sokakları bu gece böyle bir kirlilikle güne uyandı!" yazdı.

İmamoğlu'ndan suya şok zam broşürlerine tepki: Çok komik - Resim: 2