Abone Ol

İmamoğlu'ndan soruşturma başlatılan para sayma görüntülerine ilk açıklama

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, İSTAÇ Endüstriyel Atık Termal Bertaraf Tesisi Açılışı'nda açıklamalarda bulundu.

İmamoğlu'ndan soruşturma başlatılan para sayma görüntülerine ilk açıklama

 İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca CHP İstanbul İl Başkanlığı'nda çekildiği öne sürülen ve sosyal medyada paylaşılan para sayma görüntülerine ilişkin resen başlatılan soruşturma hakkında açıklama yapan İmamoğlu, "Kumpasla seçim kazanacaklarını sanıyorlar" ifadelerini kullandı. 

Herkesin kendisine "İstanbul'da 2019 öncesine dönmek istiyor muyum, istemiyor muyum." diye sorması gerektiğini söyleyen İmamoğlu, "Kanal İstanbul denen o  büyük ihanet projesine karşı ilk günden bu yana kararlılıkla sergilediğimiz tavrı asla bırakmayacağız. Bu ihaneti İstanbul'a yaptırmayacağız, yaptırmayacaklar" ifadelerini kullandı. 


İmamoğlu'ndan para sayma görüntülerine yanıt
İmamoğlu'nun konuşmalarından öne çıkan başlıklar şu şekilde:

"Seçime 20 gün kala İstanbul CHP İl Başkanlığı'nın satın alma sürecindeki bir hukuk ofisinde yapılan bir işlemin, ki benim çok değer verdiğim siyasi yol arkadaşlarım var o görüntüde, o görüntü üzerinden siyasi yaygara çıkarmaya çalışanların kötülükçü akılları var. Bu yaygara ile servis edilmesi... Bunu tabii birkaç meczubun 'buradan Ekrem'e ne sıçratır, nasıl bir leke, iz bırakırız' anlayışıyla koca koca kanallarda bir yerinden 'Ekrem'e çamur sıçratma' çabası içinde oldular. Bunlar alıştığımız şeyler... Bunlar kul hakkı yemekten imtina etmeyen, kumpasla seçim kazanmaya çalışanlar. Allah memleketimizi de, beni de bu insanlardan korusun. Zannediyorlar ki; Ekrem yılacak. Yılmaz. O, bir avuç insanı süründüre süründüre yıldıracak, göreceksiniz.

Tabi bunlar alıştığımız şeyler. Ramazan'ın ilk günü seçimi iptal ederek tarihe geçen o dönemin içinde olan herkes, çaldılar diyen, hırsız diyen işin en başındaki kişi Cumhurbaşkanı da dahil olmak üzere, aday da dahil olmak üzere o siyasi partinin bütün bakanları hepsi dahil olmak üzere hepsi sebep olmuşlardır. Sonra bu kararı alanlar. Türkiye Cumhuriyeti demokrasi tarihine kara bir leke olarak kaydolmuşlardır. BU izi silemeyecekler. Ben de Allah'a şükür hak yemedim, hak da yemem hak da yedirmem diyerek tarihe geçmenin onurunu yaşıyorum. Bunlar kumpasla seçimi kazanacağını zanneden bu uğurda hak yemekten de imtina etmiyorlar. 

Ben İstanbul Belediye başkanlığı İstanbul'un muhafızı olmak olarak tarif ediyorum. Biz 5 yıldır bu anlayışla çalışıyoruz. İstanbul'un tarihi zenginliklerinin rant uğruna talan edilmesine karşı muhafızlık yapıyoruz. İstanbulluların iradesinin yok sayılmasına karşın güçlü bir muhafızlık yapıyoruz.

Kanal İstanbul açıklaması
Kanal İstanbul denen o  büyük ihanet projesine karşı ilk günden bu yana kararlılıkla sergilediğimiz tavrı asla bırakmayacağız. Bu ihaneti İstanbul'a yaptırmayacağız, yaptırmayacaklar

İstanbul'da 2019 öncesine dönmek istiyor muyum, istemiyor muyum. İstanbul'u yemyeşil görmek isteyen herkes bunu sormalıdır. Bakın biz bu dönemde tek bir yeşil alanı bile imar değişikliği için Meclis'e götürmedik. 

Seçim mesajı
Sandığa gitmezseniz, İstanbul 2019 öncesine dönme riskiyle karşı karşıya kalır. Bir avuç insana sosyal yardımları eski seviyesine indiriir, deprem toplanma alanları ranta kurban gider. Partizanlığın, rantçı elleri yeniden İstanbul'un tüm kurumlarına uzanır. İstanbul'un 2019 öncesine dönmesine geçit vermeyelim."