Abone Ol

İmamoğlu’ndan Kılıçdaroğlu’na flaş telefon! Sitem etmiş…

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'na sitem telefonu ettiği ve “İstanbul programınız bana bildirilmiyor” dediği ileri sürüldü.

İmamoğlu’ndan Kılıçdaroğlu’na flaş telefon! Sitem etmiş…

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun İstanbul ziyaretinde, cezaevinde olan Tele1 Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ için düzenlenen dayanışma gecesine katıldığı sırada İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun Şehir Tiyatroları açılış galasında olması dikkat çekti. İmamoğlu'nun o gece Kılıçdaroğlu'nu arayarak, "Programınız bana bildirilmiyor" diye sitem ettiği belirtildi.


Halk TV'den Seyhan Avşar, İmamoğlu-Kılıçdaroğlu trafiğine ilişkin şu bilgileri paylaştı:

"Kılıçdaroğlu'na yakın isimler İmamoğlu'nun Genel Başkanı yalnız bıraktığını, Kılıçdaroğlu'nun İstanbul'da bir programda olduğu saatlerde İmamoğlu'nun başka bir etkinlikte olmasının parti teammüllerine uygun olmadığı kanaatinde. Ancak İmamoğlu cephesinden anlatılanlar ise çok daha farklı...

İmamoğlu'na yakın bir isim Kılıçdaroğlu'nun son 3 programının İmamoğlu'na haber verilmediğini öne sürüyor. İddialarını bir adım öteye taşıyarak Bakırköy Belediye Başkanı Bülent Kerimoğlu'nun pazar açılışı yaptığını ise sosyal medyadan öğrendiklerini aktarıyorlar.


Edindiğim bilgiye göre kör topal giden bu iletişim sürecine dair İmamoğlu, Kılıçdaroğlu'nu aramış. "Sayın genel başkanım ben partinin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı'yım. Son 3 programınız bize bildirilmiyor" diyerek sitem etmiş. Kılıçdaroğlu'ndan, "Aaa öyle mi ben buna bir bakayım" yanıtını almış.

Bu telefon trafiğinin ardından bazı isimler araya girmiş. Kılıçdaroğlu'nun programının WhatsApp gruplarında paylaşıldığı belirtilmiş. Ancak İmamoğlu cephesi bu yöntemin doğru olmadığını ayrıca 2 yıl önce Kılıçdaroğlu ile yapılan bir görüşmeye dikkat çekiyor. Bu görüşmede ise Kılıçdaroğlu'nun programlarına ilişkin olarak, "Canan Kaftancıoğlu ile bizim bir işimiz yok. Genel Başkanın programları özel kalem müdürü tarafından İmamoğlu'nun özel kalemine iletilmeli" denilmiş.


İmamoğlu ekibi süreçte yaşanan kopuklukları işte bu nedenlere bağlıyor.