Abone Ol

İmamoğlu'ndan Bilal Erdoğan'a zehir zemberek yanıt

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, kendisini “İstanbul iyi yönetilmedi. Bu adam yan gelip yattı” diye eleştiren Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın oğlu Bilal Erdoğan’a yanıt verdi.

İmamoğlu'ndan Bilal Erdoğan'a zehir zemberek yanıt

İmamoğlu, “Bu sözü kim söyler? Bu sözü 40 yaşını geçmiş, hâlâ baba eline bakan, işsiz güçsüz biri söyler. ‘Gitsin, işine baksın’ diyeceğim ama işi de yok ki."

Bilal Erdoğan’ın katıldığı bir etkinlikte İmamoğlu’nu eleştirdiği sözleri gündem oldu. Bilal Erdoğan, “İstanbul'a sevdası olan, İstanbul'u seven adam böyle gözü dışarılarda olmaz. Onun için her zaman, İstanbul'a kim belediye başkanı olursa onu biz 94 yılında İstanbul'a belediye başkanı olan Tayyip Erdoğan'la kıyaslayacağız. Çıtayı oraya koyacağız. 'Verdiğin sözleri tutuyor musun? İstanbul'la yatıp İstanbul'la kalkıyor musun?' diye soracağız. Dolayısıyla bu adam bu işi yapmadı. Bu adam yan gelip yattı. Bu adam gözünü Ankara'ya dikti. Bu adam CHP'nin başına mı geçecek? Cumhurbaşkanı mı olacak? Bunları beklemekten ömrümüz geçecek. Bari İstanbul'u kurtaralım.”

Bu sözü 40 yaşını geçmiş, hâlâ baba eline bakan, işsiz güçsüz biri söyler

Sözcü’den İsmail Saymaz’ın aktardığına göre, İmamoğlu, kendisini hedef alan Bilal Erdoğan’a yanıt verdi. Yedi yaşından bu yana hayat mücadelesini bilerek büyüdüğünü belirten İmamoğlu, “Ben şanslıyım. Çünkü hayat mücadelesini öğreten bir babayla hayata tutundum ve çok şey öğrendim. Bu sözü kim söyler? Bu sözü 40 yaşını geçmiş, hâlâ baba eline bakan, işsiz güçsüz biri söyler.”

Bilal Erdoğan anlamsız itibar görüyor

Bilal Erdoğan'ın anlamsız bir itibar gördüğünü vurgulayan İBB Başkanı İmamoğlu, sözlerine şöyle devam etti:

“Ben bunu yaşadım, gördüm. Hatta hakkımda suç duyurusunda da bulundu. Konya'da bir camide Cuma namazında onun ismiyle cumanın bekletildiğini söylemiştim televizyonda. O benimle aynı camide olmadığını söyledi. Ben Beylikdüzü Belediye Başkanıydım, 2018'de. Orada olduğumu nereden bilecek Allah aşkına. O cami 30-40 dakikaya yakın bekletildi. Bu anlamsız itibarı gören, bu lafları eder. Yok efendim, ‘Ne zaman başı sıkışsa Bodrum'da çıkıyor' gibi anlamsız lafları söyleyen bir insan, 40 yaşını geçmiş, hâlâ baba eline bakan, onun itibarı ve varlığıyla hayata tutunmaya çalışan, hatta o itibar üzerinden insanları ezmeye, makam tayin etmeye kalkan bir kişinin ortaya koyacağı usul ve üslup.”

Yönettiği vakıf ve kuruluşların arka bahçesi olan İBB artık yok

İBB'den Bilal Erdoğan'a bağlı vakıflara aktarılan kaynakların kesildiğini anlatan İmamoğlu, şöyle devam etti:

“Yönettiği bir kısım vakıf ve kuruluşların arka bahçesiydi İBB. Şimdi o yok. Yurtlar yok. Hatta içini yap, vakfına ver, o da işletsin, o da yok. Merkezler, binalar yok. Artık ne varsa İBB'de, 16 milyon İstanbullu kullanıyor. O yüzden böyle bir karakteri ve anlayışı ortaya koyan bir şahsı ciddiye almıyorum.”

KAYNAK: Sözcü