Abone Ol

İmamoğlu yanıtladı: Ayasofya için davet geldi mi?

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) 37. Olağan Büyük Kurultayı için geldiği Ankara'da, Yenimahalle ve Çankaya Belediye Başkanlıklarına ziyarette bulundu.

İmamoğlu yanıtladı: Ayasofya için davet geldi mi?

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Ayasofya ile ilgili kendilerinin taraf haline getirildiği bir polemik yaratılmak istendiğini belirterek, "Dün öğlen üstü davetiye özel kaleme kargoyla ulaştı. Keşke telefonla da arasalardı. Ama Ankara'da kurultaydayız. Bu süreç bir polemik konusu haline getirilmek istense de biz o tarafında değiliz" ifadelerini kullandı.

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) 37. Olağan Büyük Kurultayı için geldiği Ankara'da, Yenimahalle ve Çankaya Belediye Başkanlıklarına ziyarette bulundu.

Her iki başkana İBB iştiraki Kültür A.Ş. yayını “Hatıratlarla Karşılaştırmalı Nutuk” kitabını hediye eden İmamoğlu'na, Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün de eşlik etti.

İmamoğlu, ilk ziyaretini Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar'a yaptı. İmamoğlu, Yenimahalle'nin ardından Çankaya'ya geçti. İmamoğlu, 11 Temmuz'da yaşamını yitiren eski Çankaya Belediye Başkanı Doğan Taşdelen'in şu anda aynı görevi yürüten oğlu Doğan Taşdelen'e taziyelerini iletti.

“KEŞKE TELEFONLA DA ARASALARDI”

İmamoğlu, ziyaretlerine ilişkin değerlendirmeyi Çankaya Belediyesi'nde yaptı.

İmamoğlu, gazetecilerin, “Ayasofya ile ilgili bir değerlendirmeniz olacak mı? Davet gelmedi demiştiniz…” sorusuna, şu yanıtı verdi:

* Ayasofya konusuyla ilgili, salıdan beri, ‘Davetiye geldi, gelmedi' diye soruluyor. Böyle bir husus, bizim gündemimizde açıkçası çok konuşulsun istemiyorum.

* Polemik konusu yaratılmak isteniyor. Dün öğlen üstü davetiye özel kaleme ulaştı kargoyla. Keşke telefonla da arasalardı. Ankara'dayız; kurultaydayız. Bu süreç, bir polemik konusu haline getirilmek istense de biz, o tarafında değiliz. Bakın güzel şeyler de olabiliyor; ben, hafta başı Ankara'daydım.

* İçişleri Bakanı'mız Sayın Soylu'yla beraber Adalar'ın sorununu bir arada çözdük. Sayın Cumhurbaşkanı'mız telefonla katıldı; çözüme katkı sundu. Biz, iş üretmek, çözüm üretmekten yanayız.

“PROTOKOL GEREKTİRMEZ; BAŞKA ZAMAN DA GİDERİZ”

İmamoğlu cuma namazını Hacı Bayram Veli Camii'nde kılacağını belirterek “Hacı Bayram Veli’nin 2. Murad'a, Fatih Sultan Mehmet'in babasına, Fatih Sultan Mehmet'in İstanbul'u fethedeceğini müjdelediği söylenir. Yine Mustafa Kemal Atatürk'ün, TBMM'yi kurmadan önce gidip, dua ettiği ve namaz kıldığı bir yerdir Hacı Bayram Veli. Bir protokol gerektirmez; başka zaman da gideriz. Geçmişte Ayasofya Camii'ne ben gittim. Bunu, bir başkasının bilmesine gerek de yok. Yarın yine gideriz” diye konuştu.

“İSTANBUL'UN SELATİN CAMİLERİ BİZİM GÖZETİMİMİZDE”

İmamoğlu şöyle devam etti:

* İstanbul'un selatin camileri, onlarca camisi, bizim gözetimimizde, bizim hizmetimizle halkımızla buluşuyor. En gözbebeğimiz gibi bakıyoruz o kıymetli ata camilerimize, Osmanlı döneminde yapılan kıymetli eserlere.

* Bu yönü, işin maneviyatı, samimiyet gerektirir ve bu samimiyet, daha doğru bir mesaj ulaştırır topluma. Bu bakımdan biz, Cuma'mızı Hacı Bayram Veli'de kılacağız. Anadolu'nun her yerinde böyle kıymetlerimiz var. Allah, kabul eder inşallah. Ayasofya Camii'yle ilgili de ‘Hayırlısı olsun' diyelim.

CUMA NAMAZI KILDI

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Grup Başkanvekili Engin Altay, CHP İstanbul milletvekili Turan Aydoğan ve İmamoğlu, Cuma namazlarını kılmak üzere Altındağ'daki Hacı Bayram Veli Camii'ne geçti. Cami avlusundaki vatandaşların yoğun ilgisiyle karşılaşan İmamoğlu, tek tek fotoğraf çektirdi.

(SÖZCÜ)