Abone Ol

İmamoğlu toplantısına katılan Özgür Özel'den Faik Öztrak'a yanıt

CHP Grup Başkanı Özgür Özel, kendisinin de katıldığı, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun öncülüğünde gerçekleştirilen bir zoom toplantısının görüntülerinin sosyal medyada paylaşılmasının ardından başlayan tartışmalar hakkında konuştu.

İmamoğlu toplantısına katılan Özgür Özel'den Faik Öztrak'a yanıt

CHP Grup Başkanı Özgür Özel, kendisinin de katıldığı, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun öncülüğünde gerçekleştirilen bir zoom toplantısının görüntülerinin sosyal medyada paylaşılmasının ardından başlayan tartışmalar hakkında konuştu. CHP Sözcüsü Faik Öztrak'ın "etik olmayan toplantı" değerlendirmesine tepki gösteren Özel, "O toplantıdan bir etik dışılık çıkarmak genel başkan olmazsa ben olmam diyen zoraki bir bakış açısının işi. Kendini partiye dayatanlar o toplantıdan bir etik dışılık çıkarabilirler ama ben o toplantıda etik dışı bir şey görmüyorum" dedi.

Sözcü TV’den İpek Özbey’e konuşan Özgür Özel, T24 muhabiri Eray Görgülü’ye verdiği röportajdaki, “Merkezimiz tarafından yok sayılan duygusal kopuşa bir çare arıyoruz” sözleri hakkında şunları kaydetti:


“Yatılı okul arkadaşlarımın WhatsApp grubundan tutun da Manisa'da seçim bölgesinde karşılaştığım yaşlı bir teyzeye ya da kızımın okul arkadaşlarına kadar şöyle bir şey var: Kimse hem bize hem genel başkanımıza hem partimize karşı seçimin ertesi günü bir tepki duymuyordu. ‘Elbette hatalar yapıldı ama elden gelen yapıldı. Daha iyisini yapmalı ve başka bir yol bulmalıyız. Mevcut yol ve yöntemlerle bunu başarabildik’ diyorlardı. Her seçim sonucu seçmenin bizlere yazdığı bir mektuptur.

Bu mesajı doğru algılamamız gerekiyordu ama algılayamadık. Bu durum seçmenimizde duygusal kopuşa sebebiyet verdi. ‘Cumhuriyet'in 100. Yılı dediniz ya demokrasi ya otokrasi dediniz, kaybettiniz ve hiçbir şey olmamış gibi davranıyorsunuz’ duygusu arttı.”

“O video kaydında utanılacak tek bir kelime yok”
Özel, sızdırılan toplantı için, “Toplantıda sızan ses kaydında utandıracak ne var? Son derece ahlaklı, son derece kurallara saygılı, kimsenin kimsenin yerine imza atmadığı, sahtekarlık olmayan bir toplantı. PM'yi olağanüstü toplantıya çağırmak üzere imza toplanması konuşuluyor. O video kaydında utanılacak tek bir kelime yok. Kimseyi rencide edecek bir ifade yok. Yanlış olan ne, insanların partinin ve ülkenin geleceğini düşünmesi mi?” dedi.

İmamoğlu eleştirisine yanıt: Bizim aramızda hiyerarşi yok
Özel, “Orada PM üyeleri vardı evet ama sanki Ekrem İmamoğlu başkanlık ediyor gibi algılandı…” eleştirisine, “Öyle bir şey yok. Daha önce birçok toplantı yapıldı. Başka başka isimler de ev sahipliği yaptı. Zoom'un davetini Ekrem Bey açtı diye bu sefer öyle algılandı. Sonuçta her toplantının bir ev sahibi olacak. Bizim aramızda hiyerarşi yok, kimse kimseye patronaj dayatmıyor, kimse açısından kompleks yapacak bir durum yok” diye yanıt verdi.

"Kendini partiye dayatanlar o toplantıdan bir etik dışılık çıkarabilirler ama…"
Özel, Parti Sözcüsü Öztrak’ın, “Etik olmayan toplantıyı doğru bulmuyoruz” açıklaması hakkında da şunları kaydetti:

“İzleyicilerin taktirine bırakırım. Etik dışı hiçbir şey yapılmadı. Genel Başkan'ı sakınan, herkesin birbirine saygılı olduğu bir toplantıydı. O toplantıdan bir etik dışılık çıkarmak Genel Başkan olmazsa ben olmam diyen zoraki bir bakış açısının işi. Kendini partiye dayatanlar o toplantıdan bir etik dışılık çıkarabilirler ama ben o toplantıda etik dışı bir şey görmüyorum."