Abone Ol

İmamoğlu: Soylu Hem AKP'yi Hem İktidarı Rezil Etti

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun iddiasını sosyal medya hesabından yalanladı.

İmamoğlu: Soylu Hem AKP'yi Hem İktidarı Rezil Etti

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun, "Ekrem İmamoğlu beni aradı, benden yardım istedi. Bana belli bir konuda CHP beni sevmiyor. Bu konuda bana yardımcı olur musunuz diye.” iddiasını sosyal medya hesabından yalanladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı etiketleyerek "Hodri meydan" diye yazan Ekrem İmamoğlu, "Bakan Süleyman Soylu “Saygılarımla” diyerek kendisini aradığımı ve yardım istediğimi söylemiş. Bu kuyruklu bir YALAN! İstihbarat sende, telefon takibi sende, tüm bilgilere erişme gücün var. Bunu ispat edersen ben, edemezsen sen istifa etmelisin."

Bakan Süleyman Soylu, Ankara'da düzenlediği basın toplantısında belediyelerde yürütülen soruşturmayla ilgili açıklamalarda bulundu. Soylu, Ankara'da yaptığı açıklamada İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun daha önce kendisini aradığını söyledi.

Süleyman Soylu, Ekrem İmamoğlu'nun kendisini aradığını iddia ederek, "CHP Genel Merkezi beni sevmiyor, nolursunuz bana bu konuda yardımcı olur musunuz?" dediğini söyledi. 

Ekrem İmamoğlu bu sözlere sosyal medya Twitter'dan yanıt verdi: "Bakan Sülayman Soylu “Saygılarımla” diyerek kendisini aradığımı ve yardım istediğimi söylemiş. Bu kuyruklu bir YALAN! İstihbarat sende, telefon takibi sende, tüm bilgilere erişme gücün var. Bunu ispat edersen ben, edemezsen sen istifa etmelisin. HODRİ MEYDAN."

UFAK BİR ŞEREFİN VARSA

Ekrem İmamoğlu'nun attığı twete bu kez Bakan Süleyman Soylu'dan yanıt geldi.

Bakan Süleyman Soylu şu ifadeleri kullandı: "Ufak bir namusun varsa şerefin varsa yalan söylemezsin. İstanbul’da yardım toplarken, yardımların kanunlara uygun olmadığını tespit ettikten sonra İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı beni aradı ve dedi ki “Biz hemşeriyiz ne olursun beni onlara ezdirme.”