Abone Ol

İmamoğlu noktayı koydu: Toplantıya çağrılmadım

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu depremin ardından İstanbul’da yapılan Türkiye Afet Müdahale Planı Toplantısı’na çağrılmadığını açıkladı.

İmamoğlu noktayı koydu: Toplantıya çağrılmadım

Gündeme ilişkin açılmalarda bulunan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay başkanlığını İstanbul’da yapılan Türkiye Afet Müdahale Planı Toplantısı’na çağrılmadığını söyledi.

İmamoğlu valiliğin ‘toplantıya çağrıldı’ açıklamasından sonra valiliği aradığını ve açıklamanın gerçeği yansıtmadığını dile getirdiğini söyledi. İmamoğlu “konu ile ilgili sessizliğim devlet terbiyem ve sürece olan saygımdan dolayıdır” dedi.

İmamoğlu bir gazetecinin ‘Siz çağrılmadıysanız genel sekreter nasıl katıldı?’ sorusu üzerine İmamoğlu “AFAD’ın 28 birim başkanı var. Bir gün önce ’28 birim başkanından yarın rapor alacağım, hesap soracağım’ diyen Cumhurbaşkanı Yardımcısı birim başkanlarını davet ediyor. Ben de genel sekreter yardımcımızın süreci takip etmesini istedim. 28 birim başkanından biri itfaiye daire başkanı, diğeri defin işleri başkanı” dedi.

İmamoğlu Deprem olduğu andan 4 dakika sonra Vali Bey’i arayıp ‘AKOM’a geçiyorum’ dedim ve 18.30’a kadar orada çalıştım. İkinci gün yapılan toplantıya çağrılmadım. Birilerinin beni masada isteyip istemesi umurumda değil.” diye konuştu

İmamoğlu’nun konuşmasından satır başları:

Buradan bazı gazeteciler sesleniyorum. Valiliğin açıklamasından sonra çıkıp özür diyenlerin özürlerini kabul etmiyorum.  Burada konunun tarafı var, açar sorarsınız. Bu gazetecilerin açıklamalarını zavallı açıklamalar olarak buluyorum, üzülüyorum. Kendinize bazı bakanların açıklamalarını referans alıp yazdıktan sonra söylenen sözlerin bir önemi yok.

Buradan devlet yetkilerine de seslemek istiyorum. Seçim bitti, geride kaldı. Onları artık bir tarafa bırakalım. benim için deprem bu şehrin en önemlisi meselesidir. Benim için öncelikli mesele depremdir. Gelin enerjimizi buna yöneltelim. Birlikte çözüm üretelim.

Haydarpaşa ve Sirkeci garları için yapılacak ihaleler ile ilgili soruya yanıt veren İmamoğlu şunları söyledi:
İhaleye katılacağımızı açıklamamızdan sonra Bakanlığın aceleyle ‘belediyenin katılması doğru olmaz’ açıklaması yapmasını anlamış değilim. Ayrıca ihale şart namesinde ortaya konan şartları hayretle takip ediyoruz. Türkiye’de o şartlara sahip bir yada iki televizyon var.

Ayrıntılar geliyor