Abone Ol

İmamoğlu, Demirtaş’ın kendisine destek vereceği açıklamaları için ne dedi?

Ekrem İmamoğlu TRT Haber’de Fatih Er ve Şebnem Bursalı’nın sorularını cevapladı. İmamoğlu, Demirtaş’ın kendisine destek vereceği yönündeki açıklamalarının sorulması üzerine "Açıklamalarının içeriği çok güzel." dedi.

İmamoğlu, Demirtaş’ın kendisine destek vereceği açıklamaları için ne dedi?

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Ekrem İmamoğlu TRT Haber’e konuk olarak soruları yanıtladı. İmamoğlu, Demirtaş’ın kendisine destek vereceği yönündeki açıklamalarının sorulması üzerine şunları söyledi:

“Sayın Demirtaş’ın açıklamalarını okudum. Açıklamalarının içeriği çok güzel. Kardeşlikten, barıştan, huzurdan bahsediyor. Açıklamaların sonunda bana vermiş olduğu destek de güzel. Kim için veriyor. HDP’liler için veriyor.

HDP’ye oy verenler kim? Bu şehrin vatandaşı. Son seçimde 1 milyon 200 bin civarında oy aldı. Esas kritik olan bazı söylenen sözler. HDP’li seçmenlere ‘terörist’ dendi. Sorguladınız mı bunu basın olarak. Saadet Partili seçmenlere ‘hain’ denildi. Millet İttifakına oy verenlere ‘zillet’ denildi.”

Gazetecilerin HDP’nin Millet İttifakı içinde olmamasına karşın destek verdiğinin hatırlatılması üzerine şöyle devam etti:

“Sayın Demirtaş içeride. Suçlu mu? Kararı çıktı mı ben bilmiyorum. Yargılaması devam ediyor. Yargılama süreci devam eden bir kişiyle ilgili benden bir yorum istiyorsanız benim işim değil hukukun işi. Kaldı ki bu ülkede Genelkurmay Başkanına ‘terörist’ denildi ve içeri atıldı. Ben duruşmalarına gittim.

Onun için yargılanması devam eden süreçle ilgili benden şahsına ait bir… Benim üzüntüm Sayın Yıldırım’ın açıklamaları. Sayın Yıldırım İYİ Partililere, ülkücü kardeşlerine şikayet ediyor. Kimi, HDP’yi. HDP’li kim? Terörist mi? HDP’li benim dostum, kardeşim. Vatandaş. Kürt vatandaşım.”