Abone Ol

İmamoğlu: Cumartesi Günü Atılacak Temel, Kanal İstanbul’un Temeli Değil

İBB Başkanı İmamoğlu, AKP iktidarının 26 Haziran cumartesi günü temelini atacaklarını iddia ettiği Kanal İstanbul projesiyle ilgili, “Cumartesi günü atılacak temel Kanal İstanbul temeli değildir. 2007’de planlanmış otoyol projesidir” dedi.

İmamoğlu: Cumartesi Günü Atılacak Temel, Kanal İstanbul’un Temeli Değil

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, İstanbul halkının karşı çıkmasına rağmen AKP’li Cumhurbaşkanının ısrarla yaptırmaktan söz ettiği Kanal İstanbul projesiyle ilgili açıklamalarda bulundu.

İmamoğlu, cumartesi temelinin atılacağı söylenen projeyle ilgili “Ya birileri 26 Haziran’da birilerini aldatmak için Kanal İstanbul projesi temeli atma töreni diye tanımlıyor ya da bu bilginin ulaştığı insanlar bu projenin ihalesin isminin dahi ne olduğundan haberdar değil” dedi.

CUMARTESİ OTOYOL PROJESİNİN TEMELİ ATILACAK

İmamoğlu şöyle konuştu:

“26 Haziran’da gerçekte ne olacak onu anlatayım. Bu sorunun yanıtı adına her ne kadar Kanal İstanbul projesi temel atma töreni dense de açık kaynaklardan ulaştığımız bilgilere göre bu temel atma töreni Kuzey Marmara Otoyolu’nun TEM Hasdal Kavşağı arasındaki bağlantı yolu projesi olduğu gözlenmektedir. Yapılan bu ihalesinin ismi Kuzey Marmara Otoyolu 8. Kısımı Nakkaş Başakşehir Etabı. İhale tarihi 30 Haziran 2020, yüklenici firma Rönesans İnşaat, yapım süresi 3 yıl, işletme süresi 17 yıl, yıllık garanti edilen gelir 100 milyon euro. İşin devletin mekanizmasındaki tarifi de bu. Ya birileri 26 Haziran’da birilerini aldatmak için Kanal İstanbul projesi temeli atma töreni diye tanımlıyor ya da bu bilginin ulaştığı insanlar bu projenin ihalesin dahi isminin ne olduğunda haberi yok. Bu güzergahtan geçecek yol ta 2006 yılında bir bölü 100 bin çevre planına işlenmiş. Bakın daha henüz bu kanal İstanbul sözüm ona projesi açıklanmamış bile

DEVLET PROJESİ DEĞİL, SEÇİM PROJESİ

Daha önce yetkili makamlar buna devlet projesi demişti, devlet projesine karşı çıkmakla da suçlandım. Bizim adına beton kanalı dediğimiz proje sözüm ona devlet projesi değildir, bir seçim projesidir.”