İddianamede, CHP'nin tutuklu Cumhurbaşkanı Adayı ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu hakkında 2 bin 430 yıla kadar hapis cezası isteniyor.
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında İBB iddianamesi hazırlandı. İddianamede, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun tutuklu bulunduğu, 'Yolsuzluk' soruşturması tamamlandı. Hazırlanan iddianamede Ekrem İmamoğlu ile 105'i tutuklu 402 şüpheli yer aldı.
İddianamede; İmamoğlu hakkında "örgütün kurucusu ve lideri" ifadeleri kullanılarak 142 ayrı suçtan cezalandırılması talep edildi. İmamoğlu hakkında 142 ayrı eylemden, 828 ila 2 bin 352 yıla kadar hapsi istendi.
Tensip zaptı düzenlenmedi
İddianameyi kabul eden mahkeme, kabulüne ilişkin olarak henüz tensip zaptı düzenlemedi. Mahkeme düzenlenecek zapt ile; tahliye ve tutukluluk devam kararları, yargılamanın yapılacağı yer ve ilk duruşmanın planlanan süresini belirleyecek.